SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija-Rudeš igraju u subotu. Rudeš još nije nigdje pokazan ni dokazan. Špansko izgleda jače od Trnja i čini se da bi moglo pobijediti Jarun na svom terenu. Slovenac Firer zamijenjuje Smrekara protiv Mladosti Petrinje

Kustošija je pobjedom u Solinu pokazala koliko je poraz u prvom kolu protiv Sesveta na domaćem terenu bio neobičan. Ali kako je "Bog pravedan" Sesvete su već platile porazom od Opatije na domaćem terenu. Po svemu sudeći utakmica između Kustošije i Rudeša igrat će se u subotu u 17 sati i to je prigoda da Kustošija nagradi one koji smatraju kako je riječ o dobroj momčadi. Riječ je o utakmici najbližih susjeda. Rudeš još nije nigdje pokazan ni dokazan u službenoj predstavi. Korona sigurno nije djelovala pozitivno.

"Nas uvijek nešto zaustavi kad krene dobro", nezadovoljan je odgodom utakmice s Junakom trener Hrvatskog dragovoljca Perković. "Igrat ćemo s Goricom prijateljsku 6. rujna i čekati prvenstveni susret s Dugopoljem 11. rujna u Sigetu. Samo da ne bude novih odgoda", želja je trenerova.

Prema izjavi sportskog direktora Jaruna Ačkara za subotu najavljena utakmica između Španskog i Jaruna će se igrati. "U srijedu ćemo početi trenirati i već u subotu igrati u Španskom. U srijedu 2. rujna igramo zaostalu utakmicu sa Zagorcem na našem igralištu, gdje ćemo već 5. rujna ugostiti Bistru", nabraja sportski direktor Jaruna Ačkar.
Neće biti lako s obzirom na dvotjednu pauzu zbog korone?
"Znamo da neće, ali pokušat ćemo odigrati na svježinu", naglašava Ačkar.
Poslije sjajne igre Španskog u Vrapču gdje su blistali Klarić, Brnić i Pavlic i slabije igre Trnja na startu protiv Bistre čini se da je Špansko bolje od Trnja. Jedino u čemu je Trnje jače je vratar Gudelj. Da je Španskom Gudelj, to bi stvarno bila prava priča.
"Njima neće igrati stoper Šoša, a nama također stoper Ivezić", pokušava dovesti stvari u red trener Španskog Mihovil Vukelić. No to ne znači kao ne treba očekivati jedan od najboljih susreta - opet susjedski - treće lige uopće. Samo da Covid 19 ne učini svoje.

Zagorec iz Krapine ostao je uskraćem s utakmicu s Jarunom na početku prvenstva koji zbog korone nije mogao igrati. "Zbog toga sam dao dečkima dva dana odmora". kaže trener Drago
Bartolić.
U subotu bi se trebalo igrati s Mladosti Petrinja, sudionikom kvalifikacija za Drugu HNL, no Zagorec će nastupiti bez najboljeg strijelca Smrekara koji otprije ima žute kartone. Njega bi trebao nadoknatidi Slovenac Ivan Firer, 35 godina star i 189 cm visok, koje je igrao za mnoge slovenske prvoligaše, te u Francuskoj, Vijetnamu, Islandu. Zagorec očekuje pobjedu na svom terenu, pogotovo što je Mladosti otišao, jedan od najboljih, Filipović u Hajduk II i već igrao.