SportNews.hr

prava sportska priča

Preminuo je Krasnodar Rora, legendarni nogometaš Dinama, strijelac u finalu protiv Leedsa

Preminula je legenda Dinama, Krasnodar Rora, rođeni Šibenčanin koji je ostavio dubok trag u Zagrebu.

U 76. godini, samo dva dana od komemoracije za još jednog slavnog člana generacije osvajača Kupa Velesajamskih gradova, Slavena Zambatu, na kojem se emotivnim govorom oprostio od svog bivšeg kapetana, suigrača i prijatelja.

„U silnoj tuzi i boli javljamo da nas je u četvrtak, 12. studenoga, zauvijek napustio proslavljeni član Dinamove zlatne generacije iz 1967. godine, naš dragi i nezaboravni Krasnodar Rora“, objavili su iz GNK Dinamo.

Rora je za Dinamo odigrao 459 utakmica i postigao 37 golova, a vrhunac karijere mu je bilo osvajanje Kupa velesajamskih gradova 1967. godine, u kojem je bio i strijelac u finalu protiv Leedsa.

Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, ali je djetinstvo proveo u Šibeniku, gdje je prve nogometne korake napravio na Šubićevcu. U Dinamo je stigao 1964. godine, a s brojem 11 igrao je čitavo desetljeće sve do odlaska u inozemstvo. Vani je bio u belgijskom Standardu, te francuskom Nancyju, zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem.

- Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom, istaknuo je veliki Francuz prilikom posjeta Zagrebu.

Nakon igračke je karijere Rora bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu.

Počivao u miru.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room