SportNews.hr

prava sportska priča

Saša Milaimović je asistent trener u Saudi Future Falkons Academy Ministarstva sporta Saudijske Arabije čiji je tehnički direktor Romeo Jozak

Saša Milaimović bivši trener NK Devetka iz Zagreba o kojem smo svojevremeno pisali kao treneru nadolazeće generacije na preporuku Romea Jozaka tehničkog direktora SSDFT (Saudijska stipendija za razvoj nogometnih talenata) pod ingerencijom Saudijskog Ministarstva sporta. Program u kojem je angažiran Milaimović provodi se u Španjolskoj, Katalonskoj regiji Tarragona gradu Salou udaljenom stotinjak kilometara od Barcelone. Osnovan je od strane Grka u 6. stoljeću prije Krista, obalni grad je bio značajna trgovačka luka tijekom srednjeg i modernog doba. Tijekom 20. stoljeća Salou je postao važna europska turistička atrakcija.

U Futbol Salou kampu se poboljšava tehnička i tjelesna priprema, osobni razvoj i učenje engleskog jezika. Osim toga, igrači igraju prijateljske utakmice i međunarodne turnire protiv prestižnih europskih klubova kako bi stvorili generaciju igrača koji mogu poslužiti nacionalnim reprezentacijama u međunarodnim natjecanjima. Do 2030 godine, program talenta Ministarstva sporta ima tri ključna stupa – masovno sudjelovanje, razvoj talenata i elitni učinak. Njegov je dugoročni cilj poboljšati nogometne nastupe Saudijske Arabije na svjetskoj pozornici i cjelokupnom eko-sustavu, kroz njegovanje budućih talenata, povećanje opće razine izloženosti i komercijalne vrijednosti saudijskog nogometa, uspostavljanje snažnog temelja za talente mladih i inspiriranje budućeg masovnog sudjelovanja u nogometu.

U Salou na cjelogodišnjem boravku u nogometnom kampu su dvije momčadi Academije zelena i bijela, Saša Milaimović je u stručnom stožeru

zelenog tima u kojem je Hakeem Altuwijari glavni trener, Saša Mialimović je njegov pomoćnik, Adel Almuwayjid trener vratara, Fasial Abduljawad kondicijski trener, Jasper Gabrieels psihijatar i Enric Sans oružar.

- Ovaj posao sam dobio na preporuku Romea Jozaka, izuzetna mi je čast što me prepoznao kao trenera za ovaj projekt, zahvaljujem mu se na pruženoj prilici. Nogometni kamp Salou ima 12 nogometnih igrališta, s umjetnom i prirodnom travom, također stadion za 1000 gledatelja, 24 svlačionice, profesionalnu teretanu, učionice za teoretsku nastavu, kafić. Smještaj je vrhunski na desetak minuta pješice od terena. Igramo utakmice s najboljim klubovima, Realom, Atletikom... Sretan sam što svoje znanje mogu prenositi u ovako dobrim uvjetima,govori nam Saša u telefonskom razgovoru zadovoljnim glasom.

-Dolazim krajem mjeseca u Zagreb, javit ću se da popijemo kavu, dodaje uz pozdrav.