SportNews.hr

prava sportska priča

Povodom 70 obljetnice NK Kloštra, seniori ugostili Goricu, a prstići i limači Dinamo.

Nogometni klub Kloštar iz Kloštar Ivanića danas slavi sedamdeseti rođendan. Kako i dolikuje obljetnica je proslavljena sportski, mješovita momčad limača i prstića Kloštra ugostila je Dinamovu generaciju 2014, a nakon sraza mladih seniori su odigrali utakmicu s prvoligašem Goricom.

Početni udarac izveo je jedini živući osnivač kluba Ante Todorić.

U prvom poluvremenu domaćini su odlično parirali gostima, na odmor se otišlo netaknutih mreža s obje strane. U drugom poluvremenu nezadovoljan trener Samir Toplak u svlačionicu je poslao nekolicinu, ostalima održao bukvicu, pa je u nastavku opravdan status prvoligaša Gorica je postigla 5 golova, a strijelci su bili Ante Matej Jurić (2x), Caio Cruz s bijele točke, Josip Ivan Zorica i Luka Brlek.

Trener Kloštra  Mario Moštak u drugom dijelu mijenja, daje priliku svim raspoloživim igračima pružajući im priliku upisati nastup protiv prvoligaša što uzima danak koji se na kraju odrazio na konačan rezultat. Utakmicu su pred dvjestotinjak gledatelja momčadi odigrale u sljedećim sastavima.

KLOŠTAR: Vrbanic, Belić, Mosković, D.Ivanković, Kletečki,Tadić, A.Filipovic, Brcko, Omazić, Gelo, Miličević Još su uigrali: Kunović,Dominik Ivanković, Vranek, Grogić, Mucić, Saran, B.Filipovic, Martić

GORICA: Debijađi, Cruz T., Marjanović, Korca, Sim, Jug, Skrbin, Zorica, Cruz C., Brlek, Jurić. Još su igrali: Cundeković, Cruce, Matković i Tavra.

Prije utakmice simboličnim postavljanjem banera s imenom Stjepana Novakovića Žutog uz čije je ime danas postojanje kluba vezano i sportski centar od danas nosi njegovo ime u znak zahvalnosti što je uložio cijeloga sebe u NK Kloštar.

 

Nogometni klub Kloštar osnovan je 1952. godine pod nazivom Sportsko društvo "Slavko Janeš". Osnivači nogometnog kluba u Kloštru bili su mr. Drago Šipuš, Josip Domitrović, Marijan Glavač, Ante Todorić, Vojo Lončarić, Slavko Pantrlik, Slavko Frketić, Marijan Fućkan i gospođa Doroteja Ungaro-Prlić, koji su i sačinjavali prvi Upravni odbor Kluba.

Godine 1964. Klub mijenja naziv u Sportsko društvo "Kloštar", a 1980. u Nogometni klub "Kloštar", da bi 1993. spajanjem s NK "Posavec" iz Breške Zeline nosio naziv NK "Kloštar-Posavec", sve do 2000., kada opet mijenja ime u NK "Kloštar".