SportNews.hr

prava sportska priča

Jurčec, Sekulić, Pelko, Prijić...i još nekoji koje smo prepoznali prije ostalih i dali im medijski prostor dobili su nove ugovore, svi dobri nogometaši ali karaktera koji ne razumijemo

Pisali smo o Jurčecu na probi u austrijskom Altachu, Sekuliću s bugarskim Botev Plovdivu, Prijiću koji je raskinuo sa Zrinjskim i tako kroz godine o mnogima skoro anonimnim igračima za koje smo smatrali da imaju kvalitetu davali im medijski prostor kroz koji smo skretali pažnju javnosti i nogometnih stručnjaka na njih. Uvijek smo to činili samo zbog njihove kvalitete i prepoznatog potencijala. Zbog Kristijana Lovrića trpjeli smo takve kritike i napade, ali nakon njegovog meteorskog uspjeha napada je sve manje, ali se s povećanom pažnjom prati koji od igrača je u našem fokusu jer je tu pogotovo naš urednik Branko Tuđen imao nos za talentirane.

Manager Marka Tolića pri svakom susretu spomene kako smo imali veliki utjecaj na razvoj njegove karijere od posudbe u Sesvete do povratka u Lokomotivu i sada u redove Dinama. U svakom prijelaznom roku mnogi igrači druge i nižih liga obraćaju nam se s informacijom kako su slobodni igrači, kako nisu pronašli zajednički jezik s upravom i redovito im izlazimo u susret, a po našoj objavi većina odmah dobije nekoliko ponuda. Veliko je zadovoljstvo pomagati, činiti dobre stvari i to nas jako veseli, jedan od razloga pokretanja portala SportNewsa je bio upravo zbog toga.

Sjećam se kako je Tuđen na svakoj presici Dinama kada je pokojni Cico Kranjčar vapio za veznim igračem na neki način spomenuo Ivana Fiolića koji je tada bio na posudbi u Lokomotivi i urodilo je plodom Fiolić je vraćen u Maksimir.

Za sve što činimo igračima ne tražimo ništa, njihov uspjeh je i naš uspjeh i u tome uživamo, ponekad se i pohvalimo " Kad ga nitko nije vidio mi jesmo". Ali s godinama primijetili smo jednu anomaliju koja se ponavlja što potvrđuju i angažmani Jurčeca u Altachu, Sekulića u Botev Plovdivu, Prijića u Marsoniju, Pelka u Vukovar niti jedan od njih nije našao za shodno javiti nam da su uspjeli, a dojučer su se javljali valjda misle da je naša misija ispunjena i da ćemo saznati od medijskih agencija, jedino ne znaju da mi agencijske informacije ne prenosimo. Možda su za prenošenje informacija prebacili na predsjednike bivših klubova koji nas o transferima izvještavaju, ali o visini kolača koji od transfera pripada klubu ne žele da se piše ili na agente kojima je stalo da se sazna da su upravo oni ti koji su zaslužni za transfere. Misteriozan je taj nogometni svijet, svi sve znaju, ali nitko ništa ne zna pogotovo kada su financije u pitanju. Sutra će se pojaviti neki novi klinci u čijim majstorijama ćemo uživati, pratiti njihov uspon, ispratiti ih u bijeli svijet, a tamo kako im bude okruženim nogometnim predatorima i hijenama mi ćemo i dalje radije ostati s ovim novim klincima i biti njihova sretna vila, na karakter im ne možemo utjecati niti ga izgrađivati to čine nogometni pedagozi i roditeljski dom, mi većinu njih ne razumijemo.