SportNews.hr

prava sportska priča

Saši Milaimoviću tehnički direktor Romeo Jozak povjerio vođenje bijele močadi SSDFT. 3. Al Abtal Internacionalni Cup još kvalitetniji, Dinamo će nastupiti.

 

Romeo Jozak tehnički direktor SSDFT (Saudijska stipendija za razvoj nogometnih talenata) pod ingerencijom Saudijskog Ministarstva sporta nakon odrađena dva vrlo upješna Al Abtal International Cupa za treće izdanje sprema još atraktivnije sudionika, a time se zaoštrava konkurencija.

Lisabonski Sporting osvojio je  naslov 2. izdanja, momčad zagrebačkog Dinama osvojila je drugo mjesto na turniru koji je organizirao Saudijski program stipendiranja za razvoj nogometnih talenata Ministarstva sporta u španjolskom gradu Salou. Na drugom izdanju turnira su sudjelovale dvije ekipe iz programa stipendiranja, klubovi Al-Qadisiyah, Al-Fateh i Al-Taawun iz Kraljevine Saudijske Arabije, pored klubova Real Madrid, Liverpool, Valencia, Atlético de Madrid, Sporting Lisabon, Dinamo Zagreb, Olympique Marseille, Real Sociedad, Shakhtar Donetsk, Legia Varšava, Slavia Prag i Midtjylland.

Saudi Scholarship for Developing Football Talent Program Ministarstva sporta završio je sezonu 21-22 u španjolskom gradu Salou, koja se odvijala kontinuiranim fizičkim, mentalnim i obrazovnim radom sa saudijskim igračima, svakodnevnim treninzima i prijateljskim utakmicama protiv brojnih momčadi.  S druge strane, program je omogućio da 17 igrača potpiše profesionalne ugovore s europskim klubovima u nekoliko zemalja, što je odlična prilika da razviju svoj talent i daju dobro pripremljenu generaciju za buduće reprezentativne nastupe.

U kampu Jeddah smještenom u King Abdullah Sports Cityju, odabrano je 47 igrača koji će se pridružiti programu u španjolskom gradu Salou, od 90 igrača iz 35 lokalnih timova kroz 18 treninga i različite tehničke manevre, obavljena su sva tehnička i fizička mjerenja svih igrača.
Ovaj programom ima za cilj razviti odabrane talente kroz svakodnevne treninge, tehnička predavanja, samorazvoj, satove engleskog i prijateljske utakmice s važnim klubovima i akademijama iz Europe kako bi ih pripremili da budu profesionalci u europskim i međunarodnim klubovima.

Hisham Tashkandy, generalni direktor Saudijske stipendije za razvoj nogometnih talenata, rekao je: „Ovogodišnji program stipendiranja započeli smo uz potporu i upute NJ.KV princa Abdulaziza bin Turki Al Faisala, ministra sporta u kampu u Jeddahu, gdje su brojni igrači testirani iz klubova raznih divizija. Bilo mi je drago vidjeti izvanredne talente koje je stručno osoblje odabralo da se pridruže programu u španjolskom gradu Salouu, gdje će tim provoditiu pripremu tehničkih i razvojnih programa.  Također zahvaljujem mojim kolegama u trenerskom i administrativnom osoblju na njihovom neumornom radu na odabiru najboljih talenata i njihovom razvoju kako bi pomogli reprezentacijama na nadolazećim forumima.

Važan dio programa je AL ABTAL INT. FRIENDLY CUP kojem veliku pažnju posvećuje upravo naš Romeo Jozak, njegova ideja do to bude prijateljsko, nogometno natjecanje za igrače do 19 godina.

Na prijedlog Jozaka Saša Milaimović dobio je priliku biti glavni trener bijele močadi, a još jedan naš trener Tomislav Mikulić kojeg je SSDFT angažirao bit će mu asistent.