SportNews.hr

prava sportska priča

Mirko Šugić ostaje u Singapuru, nastupa za Tanjong Pagar člana Singapurske Premier lige

Uvijek nam je drago kada netko od igrača kojem smo znali posvetiti pažnju u hrvatskom nogometu uspije na međunarodnoj sceni, kada nam se na poziv javi i kaže da je sretan i zadovoljan. Mirko Šugić je jedan od takvih igrača, po našoj procjeni pun nogometnih vrlina, a još više onih ljudskih, skroman nikad se nije gurao, a najbolje se osjećao na terenu i smatrao da tamo treba reći sve što se o njemu kao nogometašu u javnosti trebalo znati. Ispravan stav ali na pogrešnom mjestu, Mirko nije imao na umu da naš mentalitet takve treba, a sjeti ih se samo kada ga razočaraju oni koji svojim glasnim nametanjem zauzimaju prostor, u medijima, u momčadi, oni uvijek nađu put da se približe trenerima, predsjednicima. Mirko je drugog mentaliteta, radišan i pošten i u lutanju pronalaska mjesta gdje će ga cijeniti prema doprinosu klubu dosta ih je promijenio. Ove zime Mirko je otišao daleko, u Singapur, skrasio se Tanjong Pagaru članu Singapurske premier lige. Nametnuo se i u stalnoj je postavi, prihvaćen je i svi ga jednostavno zovu Mirko, a s tim imenom nastupa u dresu s brojem 21.

U dvadeset jednoj utakmici Šugić je u 83% njih bio u prvom sastavu, odigrao prosječno 85 minuta, postigao 4 gola, zabilježio je 4 asistencije, a kako bi sve bilo u znaku 4 dobio je 4 žuta kartona. Tržišna vrijednost mu je 100 tisuća eura, dok je vrijednost momčadi Tanjong Pagara 1,47 milijuna eura.

-Super mi je ovdje, ne mogu se na ništa žaliti, nitko me ne gnjavi, nitko me ne sabotira. Prvi put se osjećam kao profesionalac, šutiš radiš, i onda te i cijene. Nadam se da ću ostati i sljedeće godine. Krenuli smo top u prvenstvo jedan od najboljih startova u povijesti kluba i onda smo treću rundu loše odigrali. Ja sam skoro cijelu tu rundu bio ozlijeđen, a ovdje kad ne igra jedan od stranaca to vam se jako osjeti na igri, govori nam Mirko o svojim dojmovima na Dalekom istoku.

 

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room