SportNews.hr

prava sportska priča

Postupci i izjave Marka Šulera sportskog direktora Maribora nimalo nisu sportske, Maribor kvalificiraju malim provincijskim klubom

Maribor nije uspio u Slovenskom kupu u kojem se svašta toga događalo, a na karju je ispalo najbitnije što je Marko Tolić izvanredan igrač s bijele točke izveo panenku koju mu je vratar Olimpije Vidovšek obranio.

Na kraju je Olimpija osvojila duplu krunu, a neviđen "linč" iz redova Maribora sručio se na Tolića u kojemu je sportski direktor Maribora Tolićev imenjak Šuler prednjačio. Šuler je najprije za  Ekipa 24  izjavio:"Privatizirao je utakmicu. Ne mogu shvatiti da se netko stavlja iznad kluba, iznad trenera, iznad svega. Nikada neću razumjeti. Toliko riskirati i staviti sve na kocku u utakmici s tako velikim ulogom je nepojmljivo, Ne vidim ga više u dresu Maribora! Nažalost. Iz poštovanja prema navijačima, ali i nepoštovanja prema protivniku" što su prenijeli i naši mediji.

Nevjerojatna nekorktnost prema Toliću od strane NK Maribora, pogotovo što se Tolić ispričao i izrazio žaljenje, ali Šuler je odlučio sav bijes i nezadovoljstvo i prema sucima i tome što njegovom klubu izmaklo osvajanje kupa svaliti na Tolića. Zbog panenke, a koliko je samo najvećih svjetski poznatih igrača učinilo isto, pogodili su pa su slavljeni i hvaljeni. Marku se desilo isto ono što se moglo desiti da nije bila panenka, zapucati pored ili preko gola što se dogadja i najplaćenijim svjetskim igračima. Nikako nam nije jasno da trener Krznar nije uzeo u zaštitu Tolića.

Najnovija vijest dolazi iz Maribora, ponovo kroz riječi Šulera koji je valjda shvatio da je prenaglio i da nema pravo ni on niti klub na taj način reagirati prema hrvatskom igarču, koji pruža sjajne igre u sezoni, Tolić neće biti udaljen iz kluba.

“Postojale su dvije mogućnosti. Prema njegovoj izjavi, koja nije došla s naše strane, ali je to njegova želja, a nakon dobrog promišljanja, morate biti ljudi. Iako boli. Također moramo čestitati protivniku na sjajnoj sezoni. Sve im se poklopilo, čak i igrači koji dosad nisu zabijali zabijaju golove. Razumijem Marka, ni na koji način se nije želio postavljati iznad kluba,” naglašava Šuler.

“Ali igrači moraju preuzeti stvari na sebe i ostavljamo im određenu dozu odgovornosti. Ne možete utjecati na sve, neki potezi su stvar instinkta.

Marko će biti interno sankcioniran, ali nakon pomnog razmatranja ne želimo utjecati na njegovu sportsku karijeru. Kako dalje ovisit će o njemu i treneru. Ono o čemu sam jutros razmišljao, neće se dogoditi”, naglašava Šuler.

Šuler je po nama s isihtrenim emotivno nestabilnim izjavama nanio najveću štetu klubu, sebi i na kraju i Marku Toliću. Reakcija visoko rangiranog djelatnika kao što je sportski direktor trebaju biti racionalne, odmjerene i na korist kluba, barem tako to rade u uređenim sportskim sredinama. Rezultati Maribora nisu tako zanemarivi, ali simpatije prema njima i uspjehu male sredine kvari provincijski nastup Šulera.