SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš ne odustaje od povratka u Prvu HNL. Dolazi osam pojačanja. Neki su već tu. Unatoč minimalnoj pobjedi Lokomotive Tolić, Joković, Majić i Karoglan nisu u prvom planu

RUDEŠ - LOKOMOTIVA 0:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište u Rudešu. Gledalaca: 200. Glavna sutkinja: Kederov. Pomoćna sutkinja: Khaled Barghathi. Pomoćni sudac: Kordej.

Strijelac: 0:1 - Knežević (38).

RUDEŠ: Banić, Rosandić, Obanor, Šoša, Kćira, Zoungrana, Tominc, Raguž, Brekalo, Kevin, Jurić (Kralj, Jazvić, Lagundić, Mesarić, Vinski, Lojber, Prpić-Bosanac, Grubišić, Goričan, Knežević, Arber). Trener Labrović.

LOKOMOTIVA: Grbić, Hujber, Assane Mbodji, Smoljo, Rožman, Mersinaj, Knežević, Indrit Tuci, Tokić, Cokaj, Emerson (Bermanec, Pejović, Halilović, Majić, Marku, Vijet, Karoglan, Joković, Samsindin). Trener Tomić.


-Ovi igrači plus osam pojačanja, to će biti naš sklop za prvenstvo. Rudeš uvijek pripreme počne neuredno, pa se ubrzano popravi. Mislim da ćemo imati momčad za povratak u Prvu HNL Jako je važno vratiti se žurno, s optimizmom nas je ispratio predsjednik Ivan Knežević.
Ni trener Mirko Labrović nije bio neraspoložen kao prije tjedan dana.
-Na ponovnom smo početku, ali dolaze sve jača imena.
Protiv Lokomotiva su igrali i njegovi negdašnji igrači u Solinu Zoungrana i Jurić, a na stadionu su bili, iako nisu igrali i Havojić i Čabraja. Vrlo dobrim se pokazuje Rudešov junior Brekalo.
Za Lokomotivu su igrali oni koji su protiv Dinama bili na klupi ili su ulazili tijekom utakmice i oni koji nisu uspjeli ni to. Po ocjenama nekih prinove Lokomotive Marković, Arežina i Petrak su u petak igrali dobro, no poslije 0:3 se to teško može reći. Budimira kojega se tako željno očekuje ni danas nije bilo. Prave ocjene pružit će tek iduće utakmice od kojih je prva u subotu s Rijekom.
Od igrača zagrebačkih drugoligaša i trećeligaša koji su ovog ljeta pristupili, ili se vratili na Kajzericu, ni jedan nije u prvom planu. To su znači: Tolić, Joković, Majić i Karoglan. I što sad? Onako kako je Tolić u prošloj sezoni nosio Sesvete, kad bi se ponovno vratio na posudbu i tako igrao, Sesvete bi sa sadašnjim igračima bile najozbiljniji protukandidat Rudešu. Majić nije odigrao loše drugo poluvrijeme, no zbog toga neće dobiti mjesto ni na klupi. Dragovoljcu bi i dalje bio pojačanje. Slično je i s Jokovićem, te s Karoglanom iz HAŠK-a.

Alpas