SportNews.hr

prava sportska priča

Sesvete pobijedile Dinamo II. Kožić zabio dva gola s bijele točke. Dubrava svladala Kustošiju i već igra drugoligaški. Rudeš ili Sesvete, tko će biti pravi prvak druge HNL? Šest zagrebačkih drugoligaša odlučuje. Takav je odnos snaga

U Zagrebu je jutros odigran nešto kao turnir drugoligaša. U Dubravi na igralištu koje bi tek u rujnu iduće godine trebalo postati drugoligaški stadion, Dubrava TK je pobijedila Kustošiju sa 2:0 (0:0) pogocima Glasnovića i autogolom Biškupa. U Sesvetama, na glavnom stadionu, domaćini su pobijedili Dinamo II sa 4:2 (2:1), poslije jako dobre igre. Golove su postigli Kožić 2, oba sa 11 m, te Dučkić i Sunagić. Za Dinamo su zabili Jovićević i Humeljak. Ako bismo sastavljali neformalnu ljestvicu, nepostojećeg turnira redoslijed bi bio sljedeći: 1. Sesvete, 2. Dinamo II, 3. Dubrava TK, 4. Kustošija. Šest zagrebačkih drugoligaša odlučivat će o prvaku. Takav je odnos drugoligaških snaga. Jedino bi Hrvatski dragovoljac mogao ispasti zbog unutrašnjih svađa. Može li Perić stvarno spasiti Dragovoljac? Sesvete kao kandidat za "pravog" prvaka, poslije prve trećine priprema, izgledaju bolje od Rudeša. Dubrava TK kao apsolutni drugoligaški novak, pokazuje izvanredni napredak.
Sesvečani pomalo stiskaju svoju ambiciju iako predsjednik Pero Karatović kaže kako se može dogoditi da budu prvi, ali će za Prvu HNL trebati poduzeti neke mjere. Što se tiče Tolića, u Sesvetama se čude kako to da ne igra u Lokomotivi i koji su to bolji od njega. Ali ne vjeruju kako bi ga Lokomotiva opet vratila na posudbu. Luka Kožić, prinova iz Trnja, zabio je dva gola, ali oba sa 11 m, no i to je već puno. Prvi kazneni udarac iznudio je Malekinušić dosad također igrač Trnja.
-Jako sam zadovoljan pristupom, pohvalio je Dino Babić, trener Sesveta.
Igor Jovićević trener Dinama II bio je zadovoljan unatoč porazu:
-Nismo bilo kompletni, ovo je treći tjedan priprema, a Sesvete su glavni kandidat za Prvu HNL, komentira Jovićević.
Valja reći da je Humeljak za Dinamo II zabio gol i igrao dobro.
U Dubravi domaći su prvo poluvrijeme igrali u nešto slabijem, a Kustošija u trenutačno najjačem sastavu.
-Nije igrao ozlijeđeni Radovanivić ostali su u redu. Iznenađuje Štimac iz Ponikvi, oglasio se predsjednik Kustošije Vlado Babić.

SESVETE: M. Mikulić, I. Mikulić, Moro, Brigić, Batinić, Dučkić, Vujanić, Vranjković, Sunagić, Mesec, Geljić (Demo, Cetina, Kožić, Malekinušić, Markota, Drmić, Mamić, Morber, Emmanuel, Thare). Trener D. Babić.

DINAMO II: Juric, Steph, Jelenić, Lecjaks, Gogić, Kočar, Tolić, Čuić, Humeljak, Jovićević, Šipoš (Bašić, Hrvoj, Nižić, Hyinwoo, Antovski, Radić, Gyunveong, Pavlak, Radonja, Kopstaneri, Hmeljk). Trener Jovićević.


                                                                                         &&&&&&


DUBRVA TK: Lončarić, Kelemen, Korča, cruz, Rončević, Đaferović, Keli, Galić, Sazar, Adžić (Mustapić, Cerovec, Glavaš, Ljabanović, Boršić, Šugić, Šutalo, Tokić, Glasnović, Hodak, Mudražija). Trener Gajzler.

KUSTOŠIJA: Radelić Žarkov, Kulenović Šušković-Jakopac, Međimorec, Deak, štimac, Donald, Šlogar, Mrkonjić, Jurčec, Ljubanović (Budimir, Biškup, Matić, Pavković, Bilić, Đaković, Rašić, Šimunić, Vragolović, Cimenti, Darojković). Trener Ivanda.

 

 

Alpas