SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošijini navijači su "kazališna publika" i da nije bilo legende Medana i deset minuta bodrenja ne bi bilo ničega. Neugodan poraz na početku prvenstva. Kustošija bez pritiska i naboja, s lošim stoperima i veznim redom

KUSTOŠIJA - DUGOPOLJE 2:3 (1:2)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledalaca: 160. Glavni sudac. Papak (Šibenik) 6. Pomoćni suci: Gulin (Šibenik) i Nimac (Benkovac). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Ljubej (Đakovo). Kontrola suđenja: Volf (Viškovo).

Strijelci: 0:1 - Rakić (15), 0:2 - Jovanović (17), 1:2 - Šušković Jakopac (35), 1:3 - Jukić (56), 2:3 - Kulenović (72).

KUSTOŠIJA: Radelić Žarkov 5,5, Kulenović 6, Šušković Jakopac 6, Međimorec 5,5, Deak 5,5, Jugović 5,5, Donald 5,5 (od 65. Štimac 6), Rihtar 5,5 (od 58. Mlinarić 5,5), Mrkonjić 5,5, Jurčec 5,5 (od 76. Đaković -), Cimenti 6. Trener Ivanda 5,5.

DUGOPOLJE: Ćubić 6,5, Budalić 6,5, Čerina 6,5, Primorac 6,5, Dadić 6,5, Bašić 6,5, Rakić 7, (od 46. Dobrić 6,5) Jukić 7, Rodić 6, Markota 6 (od 90+2 Kurtović -), Jovanović 7 (od 85. Herceg -). Trener Balajić 6,5.
Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Jovanović (Dugopolje).

Od kad je Ciglana prestala raditi, a gornja Kustošija se pretvorila u gospodsku podsljemensku stambenu četvrt više nema tko navijati. Publika NK Kustošije je postala najmekša, tamo je gostima najlakše. To kao da su prihvatili i nogometaši.
Nije dobro izgubiti na početku prvenstva. A Kustošiji se baš to dogodilo i u nastavku natjecanja će biti teško. Kustošija je igrala bez pritiska prema suparniku - kamo li kakvog presinga - bez tempa i naboja, nekako salonski, kako valjda nije igrao ni Građanski 1936. To danas ne prolazi.
Možda ste zadnji tjedan umjesto polaganog ritma i osvježenja, prejako trenirali i niste se odmorili, nego se uoči početka zapravo umorili? Ako je bilo vruće, bilo je to i Dugopolju?
-Možda, skrušeno je odgovorio predsjednik Vlado Babić.
Dugoplje je ponovno gotovo u cjelosti promijenilo sastav.
-To je naša sudbina svakih šest mjeseci, potkrijepio je zaključak trener Stipe Balajić.
Gosti su imali dvije idealne prigode već na samom početku utakmice, još prije postignutih golova. Obrambeni igrači Kustošije stajali su poput kipova. Spori, tromi i nepovezani. U veznoj liniji Jugović nije donio ništa. Kustošija nema veznog igrača koji bi i približno odgovorio tom nazivu.
Onda je negdje pri kraju poluvremena došao legendarni Anđelko Medan, dužnosnik i negdašnji nogometaš, no najpoznatiji kao kuglaš čuvene kustošijske Grmošćice. Bio je na prolasku do Pongračevog gdje je igrao njegov Jarun. Podigao je glas, zagalamio na suce i Kustošijine igrače i sve se odjednom promijenilo. Suci su promijenili kriterij, Kustošijini igrači su zaigrali smjelije, odlučnije i pritisli su goste. Počele su šanse i do kraja poluvremena smanjili su rezultat. Potom je Medan morao otići!
Ipak postojala je nada kako će u drugom poluvremenu Kustošija ponavljati prihvaćeni ritam u završnici prvog dijela. Bilo je nešto bolje, ali nedovoljno.
-Izvrsno smo otvorili utakmicu, poručio je na odlasku gostujući trener. Sada se treba dokazati protiv Zmijavaca na svom terenu.

Alpas