SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Šibenik je pobijedio u Rudešu čiji je povratnički dan u svoje dvorište protekao loše. Rudešu je derbi došao prerano, još nije spreman. Jedino što je valjalo bilo je prvih 15 minuta Šibenika. Pandža igrač dvoboja

RUDEŠ - ŠIBENIK 0:1 (0:1)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledalaca: 500. Glavni sudac: Lovrić (Đakovo) 6,5. Pomoćni suci: Knez (Osijek) i Janić (Ilok). Četvrti sudac: Bundović (Bjelovar). Delegat: Capan (Vinkovci). Kontrolor sudaca: Smrekar (Krapina).

Strijelac: 0:1 - Juričić (6).

RUDEŠ: Banić 7, Gorupec 6, Mesarić 6, Šuto 6, Manenica 5,5, Tominac 5,5 (od 51. Prpić Bosanac 5,5), Zoungrana 6, Havojić 5,5 (od 80. Arber -), Brekalo 5,5 (od 46. Okechukwu 6), Čabraja 5,5, Jurić 5,5.

ŠIBENIK: Labrović 6,5, Pajić 6, Vukorepa 7, Pandža 7,5, Pajić 6, Ćurić 6 (od 58. Španja 6), Bulat 7, Kukec 7, Rak 6,5, Ampem Prince 6 (od 75. Maleš -), Juričić 7 (od 81. Čelić -). Trener Rendulić 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Pandža (Šibenik).

Tjedan dana se očekivao veliki derbi i sukladno tome utakmica za uživanje, ali se to nije dogodilo. Jedino što je valjalo je bilo prvih 15 minuta Šibenikova pritiska u kojem je i postignut odlučujući gol. Jedini strijelac bio je 22-godišnji Luka Juričić koji je nadavno pristupio iz metkovićke Neretve. Juričić je mogao zabiti još, no nije i zbog toga nije igrač utakmice.
Rudeš je iznevjerio u nadi kako će ovo biti veliki, povratnički dan rudeškog nogometa, opet u svom domu, na svom stadionu i pred svojom publikom. SportNrews jer predviđao između 800 i 1.000 gledatelja. Ako ih je bilo 500 dobro je! I to nije onakva publika kakva je bodrila za vrijeme trenera Igora Bišćana.
Šibenik nije bio briljantan, ali je zasad bolji. Nejasno je zašto i poslije svog vodstva nije nastavio s presingom. Je li zbog toga što je ovo tek početak prvenstva i još nije u punom kapacitetu? Šibenik ima gotovo istu momčad od prošle sezone, sada pojačanu za Raka. Poslije pobjede u Lučkom 23. travnja i izvanredne igre Bulata činilo se da će sigurno ući u prvoligaški rang. Kako nije, valja biti oprezan u prognozama s njim, a i prvenstvo je dugo. Za Rudeš se može reći kako se s današnjom igrom teško može vratiti u Prvu HNL.
-Prerano nam je došao ovaj derbi, istaknuo je poslije utakmice Siniša Roguljić, drugi član trenerskog dvojca Labrović - Roguljić. Do punog je izražaja došla naša nepripremljenost, a i previše smo respektirali goste.
Marko Bulat, zadnji vezni Šibenika i jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa koji će 26. rujna imati 18 godina otkrio je kako su oni protekli tjedan počeli trenirajući u uvjerenju da će pobijediti u Rudešu.
-Visoko smo ih napali i brzo riješili utakmicu. U drugom poluvremenu teže smo disali. Imam ugovor do sredine iduće godine, ali mogu otići u svakom trenutku, ako dođe dobra ponuda, povjerio je Bulat.
Bilo je teško odlučiti se za igrača utakmice jer ona nije bila posebna i nitko zapravo nije bio poseban. SportNewsu se čini da je presudnu ulogu odigrao stoperski dvojac Šibenika Pandža - Vukorepa pogotovo u završnici susreta kad su se Rudešani konačno probudili. Predsjednik Šibenika Bulat ističe veznu liniju Šibenika kao najbolju na utakmici i to konkretno Kukeca i Bulata. Trener Rudeša Roguljić kaže da nitko nije bio najbolji! Kod njih možda nije, ali Šibenik je ipak pobijedio u Zagrebu u derbiju i to se ne događa svaki dan.
Igrač dvoboja je Boris Pandža (32 godine), stoper, koji je na početku prošle sezone pristupio iz zeničkog Čelika!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku