SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dubrava je vodila sa 2:0, ali je pokazala nesigurnost, dopustila si je isključenje i nema prave podrške navijača. Nema je u Zagrebu više nitko, nestale su tradicionalne četvrti. Dugoplje kao nedavno u Kustošiji: mirno, bez straha

Foto: Djuka / Markota najbolji akter utakmiceFoto: Djuka / Markota najbolji akter utakmice
DUBRAVA TK - DUGOPOLJE 2:2 (2:0)
 
ZAGREB - Stadion u Sesvetama. Gledalaca: 200. Glavni sudac: Kulušić (Šibenik) 6,5, Pomoćni suci: Radošević (Gospić) i Nimac (Benkovac). Četvrti sudac: Sinovčić (Novigrad). Delegat: Lukšić (Velika Gorica). Kontrola suđenja: Pelc (Sisak).
 
Strijelci: 1:0 - Juranović (2) 11 m, 2:0 - Alghoul (20) 11 m, 2:1 - Markota (53), 2:2 - Jurić (72).
 
DUBRAVA TK: Mustapić 6, Cerovec 6 (od 46. Kelemen 6), Glavaš 6, Cruz 6,5, Boršić 6, Tolić 6, Alghoul 6,5, Šutalo 6, Glasnović 5,5, Juranović 7 (od 85. Šugić -), Mudražija 6,5 (od 73. Kelli 6). Trener Gajzler 6.
 
DUGOPOLJE: Ćubrić 6,5, Primorac 6, Čerina 6, Jurić 7, Budalić 5,5 (od 40. M. Bašić 6), Markota 7,5, J. Bašić 6,5, Dobrić 6 (od 70. Kuliš 6), Dadić 6, Jovanović 6 (od 87. Bosančić -), Rodić 6. Trener Balajić 6,5.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Markota (Dugopolje).
Isključen Glasnović (Dubrava TK) u 62. zbog drugog žutog kartona.
 
Kada smo uoči prvenstva isticali prednost zagrebačkih klubova zbog toga što ih ima šestero, pa će svi ostali morati njima u goste, a oni će igrati između sebe u svom podneblju, predsjednik Šibenika Josip Bulat je poručio: "Ništa to ne znači, prednost je u Šibeniku"! Bit će ipak u pravu Lučko koje ne taji svoju ambiciju da se vrati u drugoligaško društvo, da mu vrlo lako protivnik u kvalifikacijama, kao 14. plasirani, bude jedan zagrebački klub. Kako je počelo to bi mogla biti Kustošija, Dragovoljac ili Dubrava TK, a možda bi oni mogli biti i od 14. do 16. mjesta.  Zagrebačke četvrti su toliko velike i prepune doseljenih ljudi da tradicionalno domaćinstvo ništa više ne znači. Najbolji primjer je zaprešićki Inter koji je na putu potpunog gubitka identiteta. Usporedbe radi, nekad se sa strahom išlo igrati u Dubravu, Trnje, Rudeš, Sesvete, Vrapče... ne samo zbog snage domaćih momčadi nego i zbog vruće atmosfere. Danas popodne u Sesvetama, gdje Dubrava doduše igra silom prilika, navijači su se oglasili tek kad je valjalo ostaviti dojam pred TV-kamerom dok je trener davao izjavu. Na sličnu atmosferu Dugopolje je nedavno naišlo u Kustošiji. Poslije utakmice  igrače su više okupirali dugopoljski navijači, ili barem jednako kao Dubravini svoje.
Dubrava TK je u 20. minuti vodila sa 2:0 iz dva kaznena udarca koja su postojala. Potom je uslijedio posjed lopte potpuno u korist gostiju, no kako mnogi stručnjaci govore "pusti posjed" gledaj udarce, tako smo i mi. No, to nije bilo slučajno. Dubrava se počela povijati. Drugo poluvrijeme je počelo tako što je već poslije sedam minuta Ivan Markota, donedavno igrač Sesveta, smanjio na 1:2. Ubrzo Šutalo nije iskoristio veliku šansu za Dubravu i kola su jurnula nizbrdo. Kao da se uvukla neka panika, možda neiskustvo. U 62. minuti Glasnović je kažnjen drugim žutim kartonom, isključenjem i odmah iza toga Dugopolje je pogodilo prečku.
-U poluvremenu smo otvoreno razgovarali i došli do zaključka kako je važno dati gol jer će poslije toga domaći početi bitno posustajati. Na kraju smo mogli i pobijediti, otkrio je nakon susreta dugopoljski plan, "šestica" Jakov Bašić.
Bilo je opasno po Dubravu i trener Gajzler je oba napadača Mudražiju i Juranović povukao iz igre, uveo je doduše Brazilca, ali i defanzivnog Šugića. Trebalo je sačuvati jedan bod.
Ukupan je dojam kako je Dubrava TK pokazala određenu nesigurnost.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku