SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Vratar Banić donio je Rudešu tri boda. Riječ je o prvoligaškom golmanu, ali: vratari su na slabijoj cijeni, kaže Banić. Kustošija u tri kola bez boda i s gol razlikom 2:9. Teška situacija za trenera Ivandu

KUSTOŠIJA - RUDEŠ 0:2 (0:0)
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledalaca: 180. Glavni sudac: Plantosar (Darda) 6. Pomoćni suci: Babić (Orahovica) i Lončar (Čačinci). Četvrti sudac: Škobić (Osijek). Delegat: Raković (Zagreb). Kontrola suđenja: Metličić (Škrip).

Strijelci: 0:1 - Burić (64), 0:2 - Čabraja (71).

KUSTOŠIJA: Radelić Žarkov 6, Šimunić, Šušković Jakopac 6, Vukadin 6, Pavković 6, Vragolović 6 (od 59. Štimac 6), Jugović 6, Donald 6,5, Deak 6, Marko Šlogar 6,5 (od 75. Martin Šlogar 6), Mlinarić 6 (od 64. Ljubanović 6). Trener Ivanda 6.


RUDEŠ: Banić 7,5, Gorupec 6,5, Šuto 6,5, Mesarić 6,5, Manenica 6 (od 90. Kćira -), Zoungrana 6,5, Matić 6,5, Burić 7 (od 70. Okechukwu 6), Amaateng 6, Čabraja 7 (od 82. Radas -), Jurić 6,5. Trener Labrović 6,5
Ocjena utakmice:6,5.
Igrač dvoboja: Banić (Rudeš).

Kako se to nekad igralo, mi koji smo gledali prisjećamo se da smo bili pod većim nabojem u nedjelju od 10 sati po prašnjavom i neugodnom lešu. S jedne strane su stajali emocijama uvijek nabijeni Rudešani i nešto manje razdražljivi navijači Metalca kojima ovo i nije bio izvorni teren. Oni su u Kustošiju došli spajanjen s NK Kustošijom koja je imala igralište, a nije imala rezultate. Konačno počani predsjednik Metalca bio je Josip Broz Tito.
Danas popodne, po jakom suncu, to je bila dobra utakmica, no daleko od onog "divljeg razdoblja" prije 50 godina kada je jedan susret i prekinuti zbog opće tučnjave. Ono je bilo zgodnije za prisjećanje, danas je to, pak, izgledalo puno gospotskije.
Da je Kustošija igrala tako dobro u prvom kolu protiv Dugopolja ne bi izgubila. Ali sad je kasno plakati. Tri kola bez boda i gol razlika 2:9 doveli su klub i predsjednika Vladu Babića u tešku situaciju.
-Sada je dvotjedna stanka pa ćemo vidjeti što učiniti, kaže Babić.
Nije isključeno i da dođe do smjene na trenerskom kormilu.
Sportski direktor Slaven Batovanja Gičev smatra kako Kustošija nije zaslužila poraz.
Rudeš je pobijedio sa 2:0, no zanimljivo je kako je najbolji pojedinac susreta bio upravo njegov golman Ivan Banić.
-Pa nije to ništa neobično. Kod rezultata 0:0 obranio sam dva zicera i što bi bilo da je Kustošija povela. Sigurno je da rezultat ne bio bio 2:0 za nas, upozorio je Banić.
Bilo je logično Banića pitati o njegovoj karijeri. On je ipak vratar prvoligaške razine.
-Tek sam u Zagrebu shvatio da su golmani na lošijoj cijeni i da teže ostvaruju povoljne transfere od bilo kojeg igrača drugih pozicija, osobito napadača. Danas je zadnji dan prijelaznog roka i ja sam osuđen ostati u Rudešu jer nemam druge solucije, nemam prvoligaške ponude, bio je iskren vratar Rudeša..

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku