SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Rudeš je učvrstio igrački potencijal i već je vodeći. Jurić, Banić i Erick bili su najbolji. Gosti iz Zmijavaca su uvjerljivo poraženi, iako njihova igra ima sustav i smisao. Nikić je isključen zbog grubog starta.

Foto: Djuka / Jurić gol za 1:= s bijele točkeFoto: Djuka / Jurić gol za 1:= s bijele točke

RUDEŠ - CROATIA ZMIJAVCI 3:0 (2:0)

ZAGREB - Stadion u Rudešu. Gledalaca: 600. Glavni sudac: Lučić (Vinkovci) 7,5. Pomoćni suci: Janić (Ilok) i Pejić (Vukovar). Četvrti sudac: Plantosar (Darda). Delegat: Margetić (Zelina). Kontrola suđenja: Radić (Rijeka).

Strijelci: 1:0 - Jurić (20) 11 m, 2:0 - Burić (40), 3:0 - Jurić (77).

RUDEŠ: Banić 8, Gorupec 6,5, Šuto 7, Mesarić 7, Manenica 6, Erick 7,5, Matić 7 (od 59. Havojić 6,5), Zoungrana 7, Burić 7 (od 73. Prpić Bosanac 6,5), Amoateng 6, Jurić 8 (od 82. Kćira -).Trener Labrović 7,5.

CROATIA: Vugdelija 5,5, Bešlić 6 (od 69. Stipić 6), Nikić 5,5, Bauk 6, Mikulić 6, Čalušić 6, Serdarušić 5,5 (od 57. Lohinski 6), Šabić 6, Todorić 6,5, Šuto 6,5, Gudelj 6 (od 77. Capin -). Trener Režić 6.

Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Jurić (Rudeš).
Izravni crveni kartona Nikić (65).

Neočekivani poraz Šibenika od Orijenta u gostima okrenuo je situaciju do mjere da je Rudeš opet najozbiljniji kandidat za Prvu HNL i već je na vodećem mjestu. Rudeš je učvrstio svoj igrački potencijal i dosta jaka Croatia, premda drugoligaški novak, pobjeđena je uvjerljivo u vrlo dobroj igri. Rudešu se otvaraju vrata i u Kupu, iako 25. rujna igra s Varaždinom u gostima. Ako prođe, 30. listopada došla bi mu Rijeka kao 2016., no o tom potom.
Gosti su počeli dobro i u prvih 20 minuta pokazali da njihova igra ima jasan sustav i jaku kombinatoriku. U tom se razdoblju nije činilo kako će na kraju biti osjetno poraženi. Njihovi navijači u priličnom su broju ispunili tribine stadiona u Rudešu i na početku stvorili lijep ugođaj.
Pitali smo Krešimira Režića (38) trenera Croatije koji je veći dio trenerskog života proveo u Hajduku, zbog čega su, unatoč relativno dobre igre, tako uvjerljivo rezultatski pali.
-Bili smo naivni u obrani, odgovorio je Režić. I kad smo ostali s deset igrača, poslije isključenja Nikića, mi smo imali veći posjed lopte.
U momčadi Rudeša nije bilo Čabraje zbog ozljede. Iz jednakih razloga Havojić je u igru ušao u drugom poluvremenu. Visoku razinu igre pokazao je Brazilac Erick u veznom redu. Najbolji su bili dvostruki strijelac Deni Jurić i opet vratar Ivan Banić. Imali smo istu situaciju kao prije dva tjedna u Kustošiji gdje je Rudeš pobijedio sa 2:0, a najbolji je bio vratar. Trebalo je proglasiti igrača utakmice. Rudeš je pobijedio sa 3:0 i nije bilo logično da golman bude igrač dvoboja, unatoč tome što je branio bez i najmanje pogreške. Dilemu je prekinuo sam Banić:
-Sigurno nisam bio igrač utakmice.
U razrješenju je pomogao Siniša Roguljić, jedan od trenera Rudeša:
-Zašto ga imamo, ako ne uhvati sve što mora.
Utakmicu je gledao i trener Dubrave TK Sunara. U srijedu u Sesvetama igraju Dubrava - Rudeš. Sigurni smo kako nije otišao spokojan.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku