SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Kustošija još nije mrtva, no njezina je situacija teška. Pet uzastopnih poraza. Jugović je kod Kustošije bio najbolji, ali on je malo za prevagu. Orijent nije blistao, ipak postigao je drugu pobjedu u nizu, mogao bi i treću

KUSTOŠIJA - ORIJENT 1919 1:2 (1:2)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledalaca: 150. Glavni sudac: Kolarić (Strahoninec) 6,5. Pomoćni suci: Bacinger (Varaždin) i Zobec (Strahoninec) Četvrti sudac: Krečak (Velika Gorica).Delegat: Župan (Jakovlje). Kontrola suđenja: Pelc (Sisak).

Strijelci: 0:1 - Vukadin (11) autogol, 1:1 - Marko Šlogar (17), 1:2 - Flego (38).

KUSTOŠIJA: Picak 5,5, Šimunić, Šušković Jakopac 6, Vukadin 5,5, Bilić 5,5, Donald 6, Jugovič 7, Mrkonjić 5,5 (od 46. Štimac 6), Marko Šlogar 6,5 (od 81. Cimenti -), Ljubanović 6 (od 64. Đaković 5,5), Martin Šlogar 6. Trener Ivanda 5,5.

ORIJENT 1919: Berković 7, Vidas 6,5, Smolčić 6,5, Tadejević 7, Travaglia 6,5, Liber 6,5, Mohorović 6,5, Flego 7 (od 64. Fatić 6,5), Monjac 6,5 (od 88. Ivančević -), Mulac 6, Iličić 6 (od 77. Gerc -). Trener Budicin 7.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Berković (Orijent 1919).

Još je rano reći kako je Kustošija mrtva, no poslije pet kola nema ni boda.Da je danas pobiiedila Orijnet 1919, te u subotu osvojila bod u Sigetu nestalo bi svake panike. Kako se već prvi plan nije ostvario, očito je da je kroz Kustošijska vrata ušla ozbiljna kriza. Kustošijski problem je što od početka nema ustaljeni sastav koji bi garantirao barem maksimalnu borbenost. To se danas u neku ruku ipak dogodilo. Dečki su išli silovito, ali u nogometu nije uvijek kako se zamisli nego kako okolnosti dopuste. Tako se dogodilo da 30-godišnji Igor Jugović koji je svojedobno bio u prvoligaškom Zagrebu, a donedavno u Hrvatskom dragovoljcu odigra vrlo dobro, no da to ne donese ploda. Jugović je najbolji igrač Kustošije koji to ni jedanput osim danas nije pokazo. Bili smo skeptični prema njegovu dolasku kao igraču prevage. Jugović je srčan borac, ali ne i igrač zadnjeg pasa. A takav Kustošiji treba. Koji će suigračima dodavati da bi oni zabijali. Kustošijina drugoligaška budućnost je u ovom trenutku prilično neizvjesna.
Predsjednik Vlado Babić, predsjednik Kustošije je izjavio da do subote i Dragovoljca neće ništa
mijenjati, poslije se to može dogoditi. Vjerojatno je mislio na trenera.
U suprotnoj situaciji je Orijent. U prošlom kolu on je s prvog mjesta skinuo Šibenik, danas je postigao drugu pobjedu za redom i sada je u prigodi postići i treću u subotu protiv Croatie na svom terenu. Ako se to dogodi Orijent će biti ozbiljan kandidat za visok plasman. U Kustošiji Orijent nije pobijedio lako ni u nekoj posebnoj igri. Jedan gol Kustošija si je sama zabila, drugom je kumovala.
-Bili smo dobri u prvom poluvremenu, rekao je jedan od najtalentiranijih igrača Mateo Monjac.
Točno je što kaže Monjac, ali nije baš sasvim točno. Nedostajalo je više upravo njegovih driblinga i proboja, da i ne govorimo o srednjem napadaču Iličiću. Glavni teret su izdržali vratar Berković i stoper Tadajevića i kad je golman igrač utakmice utakmice zna se koliko bilo sati.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku