SportNews.hr

prava sportska priča

Šibenik je nakon Rudeša pobijedio i u Sesvetama. Celić je zabio sa 11 m. Prije pola godine, također u 88. minuti, nije pa je i to Šibenik koštalo prve lige. U Sesvetama zakazali glavni: Mesec, Dučkić i Vujanić

SESVETE - ŠIBENIK 0:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Sesvetama. Gledalaca: 300. Glavni sudac: Lučić (Vinkovci) 7. Pomoćni suci: Janić (Ilok) i Knez (Osijek). Četvrti sudac: Plantosar (Darda). Delegat: Šutalo (Osijek). Kontrola suđenja: Strusa (Virovitica).

Strijelac: 0:1 - Celić (88) 11 m.

SESVETE: Demo 7, Mikulić 6, Moro 6, Joković 6, Majcenić 6 (od 73. Goić 5,5), Vujanić 5,5 (od 46. Kožić 6), Dučkić 5,5, Ćosić 6 (od 77. Sunagić -), Malekinušić 6, Mesec 5,5, Geljić 6. Trener Dino Babić 6.

ŠIBENIK: Labrović 7, Pajić 6,5, Vukorepa 7,5,Pandža 7,5, Blaić 6, Ćurić 7,5, Bulat 7,5, Kukec 6,5 (od 60. Celić 7), Rak 6,5, Ampem Prince 6,5, Juričić 6 (od 76. Antunović -). Trener Krunoslav Rendulić 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Bulat (Šibenik).

Šibenik gubi u Rijeci, ali pobjeđuje u Zagrebu! Oba drugoligaška derbija, današnji u Sesvetama i onaj 25. kolovoza u Rudešu Šibenik je dobio i zasad se čini doista boljim - tako je i na ljestvici - od dva najozbiljnija suparnika u borbi za Prvu HNL. No, kod Šibenika nikad nisi siguran. Oba pokušaja u nedavnim prvenstvima, da se plasira u najviši rang, prokockao je na svom stadionu.
Kako nogomet može biti surov i nemilosrdan, ali i darežljiv osjetio je Luka Celić (21) uveden u igru u 15. minuti drugog poluvremena. Dogodilo mu se jednako kao i 5. travnja kada je u 88. minuti dobio zadaću pucati iz kaznenog udarca. Njegov šut je tada vratar Mikulić obranio, Šibenik je izgubio dva boda i otad je zaustavljen njegov nedvojben put prema prvoj ligi. Danas je opet dosuđen 11-erac za Šibenik u 88. minuti, Opet je pucao Celić i sigurno je svladao golmana Demu.
-Baš zbog toga što u travnju nije zabio, sada smo odlučili da Celić ponovno puca, otkrio je trener Šibenika Krunoslav Rendulić.
-Sve uvijek dođe na svoje, komentirao je Celić.
Derbi ovog kola protekao je ipak neočekivano u apsolutnoj premoći Šibenika. Gosti su još u prvom poluvremenu mogli riješiti utakmicu. Mogao je to i Ampem Prince u 76. minuti. Sesvete su zakazale. posebice njihov vezni red i glavne uzdanice Mesec, Dučkić i Vujanić.
Bilo je zanimljivo odlučiti se za igrača dvoboja.Nama se potezom utakmice učinila sjajna kombinacija "zagrebačkog dvojca" Rak - Kukec u 35. minuti koja ipak nije završila pogotkom.
-A ne, razuvjerio nas je sportski direktor Šibenika Ivan Bulat. Igrač utakmice je bio jedini strijelac Celić, a najbolji, dvojica zadnjih veznih Bulat i Ćurić, ili ako hoćete i obrnuto.
Tada je naišao trener Krunoslav Rendulić i nabrojao zasluge ovim redom:
-Bulat, Ćurić, Pandža, Vukorepa. Utakmica je bila odlična, još je dometnuo trener.
Bulat je imao jedan sjajni prodor prema južnom golu u prvom poluvremenu i to mu je dalo prednost.

Alpas