SportNews.hr

prava sportska priča

Je li smjena Labrovića ipak loš potez? Htjeli su da podnesem ostavku kako bi ponio dio krivnje, a ja nisam želio, jer sam pravodobno upozoravao, kaže Labrović. Tko će u nedjelju na klupu? Vjerojatno Roguljić koji ima licencu

Foto: Djuka / Mirko LabrovićFoto: Djuka / Mirko Labrović

Danas popodne, dva dana prije utakmice s Osijekom II, Rudeš je trenirao Siniša Roguljić dosadašnji pomoćnik trenera Mirka Labrovića koji je jučer smijenjen. Tko će u nedjelju sjediti na trenerskoj klupi još se ne zna, iako je, čini se, upravo Roguljić jedini koji ima licencu i najbliži je tom rješenju. Gore potpisan novinar je danas u dva navrata razgovarao s predsjednikom Ivanom Kneževićem koji je u Imotskom, ali do 19 sati odluke nije bilo. "Do sutra je vjerojatno neće ni biti", rekao je poslije treninga kapetan Mesarić. Roguljića smo našli pod tušem koji je, unatoč tome što je zajedno s Labovićem smijenjen, ipak vodio popodnevni trening: "Tijekom dana sam zamoljen da to učinim", objasnio je Roguljić.
Predsjednik je pokazao visoku razinu ljubaznosti i razumijevanja prema SportNewsu, no izgleda kako mu potez s otkazom Labroviću nije bio dobar. Još prije početka priprema Knežević nam je govorio o Jerku Leki, kao poželjnom kandidatu, ali on nije otišao ni u Dinamo koji ga je tražio i ostao je trenirati juniore Lokomotive. Osim toga Knežević je pokazivao visok stupanj optimizma u pogledu žurnog povratka u Prvu HNL i dovođenju strateškog partnera koji će uložiti 500 tisuća eura. Govorio je i o jakoj potpori Lokomotive posudbom igrača. No, najvažnije od toga se nije dogodilo. Zapravo se ništa nije dogodilo osim želje. Prije početka priprema Knežević je objavio kako će novi trener biti Mirko Labrović. Bili smo iznenađeni, s obzirom na njegov temperament i zapaljivost, ali i radosni jer dolazi znalac koji nije "mrtvo puhalo". Knežević je prepoznao naše čuđenje i odgovorio: "Ja sam iz tih krajeva, dobro poznajem mentalitet dalmatinskog zaleđa i znam kako treba s ljudima takvog kova". Labrović je počeo treninge, zagrebački Sinjanin Roguljić postavljen mu je za pomoćnika, ali koga trenirati? Bili su tu samo mladi, nepoznati i neafirmiranim igrači s kojima ni Bjelica ne bi ostvario povratak u Prvu HNL. Bolji igrači su dolazili na kapaljku. Labrović je stalno upozoravao Kneževića i slao poruke navijačima kako u prvenstvo neće ući dovoljno spremni. Tako se i dogodilo. Labrović je smijenjen poslije poraza u Vinkovcima, iako je već sve bilo sumnjivo poslije potonuća od Šibenika u Rudešu. Jednostavno, klub nije pripremljen za povratak u Prvu HNL. Knežević je majstor spontanosti, improvizacije i brzog rješenja, ali to više nije dovoljno. Čak i da on sam sjedne na klupu - kako izgleda priželjkuje - to neće biti dobro jer će se brzo potrošiti. Labrović može biti nagao, ali je iskren i dobar trener. Knežević neće naći boljega ni u samome sebi.
-Htjeli su da ja dam ostavku, ali sam to odbio, pa su me, kako su rekli, smijenili većinom glasova Uprave. Da sam podnio ostavku prihvatio bih dio krivnje za rezultate, a to ne želim jer sam na vrijeme upozoravao, kazao je na odlasku Labrović.
Ivan Knežević već neko vrijeme ulazi u velike rizike!

Alpas