SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija je teško poražena na svom terenu i potvrdila je krizu zagrebačkog nogometa, osim Dinama i Lokomotive. Ponestaje dobrih igrača. Puno je klubova, a malo novaca. Zašto je Dalić iz BSK-a vikao na suigrače?

KUSTOŠIJA - BSK BIJELO BRDO 0:3 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 150. Glavni sudac: Titlić (Hrvace) 5,5. Pomoćni suci: Kraljević (Zadar) i Fajfarić (Varaždin). Četvrti sudac: Kolarić (Strahoninec). Delegat: Medvedec (Split). Kontrola suđenja: Pelc (Sisak).

Strijelci: 0:1 - Blatanćić (58), 0:2 - Dabro (76) 11 m, 0:3 - Gvozdenović (83).

KUSTOŠIJA: Picak 5, Šušković Jakopac 5,5 (od 65. Marko Šlogar 5,5), Vukadin 5,5, Pavković 5,5, Donald 5,5, Šimunić, Basar 5,5 (od 82. Štimac -), Martin Šlogar 5,5, Deak 5,5, Ljubanović 5,5, Jurčec 5,5 (od 65. Đaković 5,5). Trener Landeka 5,5.

BSK, BIJELO BRDO: Ilinčić 7, Gvozdenović 7, Dalić 7, Mitrović 7, Blatančić 7 (od 77. Ćorić -), Gbane 7, Kovačić 7, Jelić 7, L. Mihaljević 7 (od 87. I. Mihaljević -), Muženjak 7,5 (od 89. Kloniunas -), Dabro 7. Trener A. Borojević 7.

Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Muženjak (BSK).

Dužni smo izreći kajanje! Puno je u gradu Zagrebu drugoligaša i trećeligaša, no premalo je dobrih igrača, možda i novaca. Pogrešno smo procjenjivali kako će šest drugoligaša drmati prvenstvom, a 3. liga središte biti nešto na čemu će se lizati prsti. Ništa od toga. Čak i gradske četvrti sa približno po 100 tisuća stanovnika - Novog Zagreba, Dubrave, Trešnjevke...- ne mogu se pohvaliti sa svojim klubovima. Sve je okrenuto prema Dinamu. Tamo ima novaca! Svi bi igrali u Dinamu. Kao da su zamrle druge nogometne škole. Čak ni ta Kustošija u kojoj je ponikao Oršić više ne izbacuje talente. Iskočio je Jurčec, no mjesec i više nije igrao zbog ozljede. Ova momčad koja je popodne izgubila od BSK-a i nema izvornih Kustošijanaca. Otkud pravo tražiti Vladu Babića da svojim novcem kupuje i plaća igrače, a možda odobrovoljava i suce ? To su tek neka polazišta, sigurno ima i pametnijih zaključaka. Uglavnom, situacija nije dobra.
Vjerojatno ni Jovo Vuković predsjednik Bijelog Brda ne plaća velikim novcima.
-Pobjeda znači puno, uskliknuo je predsjednik poslije utakmice, no bit je otkrio trener koji se vodi u rubrici: predstavnik kluba.
-Borimo se svom snagom za svaku loptu. Ako tako nastavimo ostat ćemo drugoligaši, poručio je od nedavno trener Aleksandar Borojević. Imamo 16 novih igrača i trojicu koji su iskusili Prvu HNL: Muženjaka, Dabru i Dalića.
U jednom trenutku Vedran Dalić je oštro podviknuo na suigrače. Poznajemo ga iz razdoblja dok je igrao u Vinogradaru i Interu. Čemu takva vika?
-To od Muženjaka, Dabre i mene traži trener. Da upućujemo i potičemo kolege, objasnio je Dalić.
Gledali smo BSK 14. rujna u porazu od Dragovoljca 0:3. To je bila katastrofa. Danas su izgledali potpuno drukčije.

Alpas