SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dramatična situacija u NK Rudešu. Fifa ga kaznila zabranom transfera u tri prijelazna roka. Za Brazilca Carlosa trebalo bi platiti 92 tisuće eura. Dopredsjednik Zorica: Zatražili smo reviziju. Za tri dana bit će o.k.

U NK Rudešu ima puno novosti od kojih bi neke mogle biti i dramatične, ako se brzo ne riješe. Od početka godine dopredsjednik i glavni klupski operativac je Ivica Zorica, direktorica je Marija Horvat, glavni tajnik je dosadašnji tajnik škole mladeži Boro Parlov. Zorica je poznat po svom djelovanju u Šibeniku i Vodicama, uz ostalo deset godina kao vanjski suradnik NK Šibenika i predsjednik NK Vodica. Zorica tri godine živi u Zagrebu, njegov sin je talentirani junior NK Rudeša. Predsjednik je i dalje Ivan Knežević, njegov sin Tomislav više nije direktor. To su u neku ruku operativne novosti.
No, glavna vijest je, ako se može tako reći, kazna od strane Fife: NK Rudeš ne može u tri prijelazna roka dovesti ni jednog igrača od seniora do najmlađeg uzrasta. U vremenskom smislu to bi bilo do kraja prvog prijelaznog roka 2021. dakle punu godinu dana.
Razlog je "kostur iz ormara", kako kaže Ivica Zorica.
Riječ je o igraču Brazilcu Carlosu rođenom 2000. godine koji je 2018. došao iz Recifea.
Zorica objašnjava:
-Prijašnja Uprava nije dovoljno ozbiljno pristupila tom pitanju, nije prevela papir s portugalskog. Da ne dužim, trebalo bi za igrača platiti 92.000 eura. Dok ne platimo zasad je na snazi kazna o zabrani svakog transfera. No, mi smo tražili reviziju "slučaja" i vjerujem kako će za tri dana to biti riješeno. Pozitivno za nas.
Situacija je doista neobična.
Ipak, Zorica ne gubi nadu:
-Zatražili smo licenciju za Prvu i Drugu HNL. Igrat ćemo najbolje što možemo.
NK Rudeš je na posudbu u Hrvatski Dragovoljac poslao Zoungranu i Amoatenga.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku