SportNews.hr

prava sportska priča

Rudeš ide pobijediti u Šibenik, zatražio je licenciju za Prvu HNL, ali to ne znači i da bi ušao! Erick, najbolji igrač, otpušten jer mu je plaća bila previsoka. Bitno je da su uravnotežili proračun. Tko će platiti, ako revizija kod Fife propadne?

Ivan Zorica, izvršni dopredsjednik i glavni operativac Rudeša, tvrdi kako u klub nije u dramatičnoj situaciji i da u Šibenik odlazi pobijediti!
Ukazuje na netočnost nekih napisa o NK Rudešu.
U subotu u 13 sati uz izravni TV prijenos u prvom kolu nastavka prvenstva Druge HNL sastaju se vodeći Šibenik i trećeplasirani Rudeš. Šibenik ima 11 bodova prednosti ispred Rudeša i ta dva kluba su, uz Orijent 1919, podnijeli kandidature za prvoligaške licencije.
Zoricu je dosta teško pratiti u iznošenju stajališta jer su dosta protuslovna i nije lako prenositi i zaključivati.
-Ako i pobijedimo u Šibeniku ne znači kako ćemo biti prvi. Ako ćemo i biti prvi ne znači da ćemo ući u Prvu HNL. Bitno je da smo uravnotežili proračun. Imamo oko 600 igrača mladeži i borimo se da u sljedećoj sezoni imamo tri kategorije u Prvoj HNL.
Kako stoji s mjerom Fife o zabrani transfera u tri prijelazna roka i hoćete li na kraju morati brazilskom klubu Recifeu platiti 92.000 eura?
-Mi nismo pod kaznom, kako pišete, mi smo pod revizijom i nadamo se kako će ona za nas biti povoljna.
Što ako neće i tko će platiti tih 92.000, ostaje eventualnim pitanjem kad se procedura revizije završi.
U ovom trenutku važnijim se čini odlazak igrača.
Zašto ste otpustili Brazilca Ericka i Mrkonjića? Bez Ericka ćete teško u Prvu HNL? On je u jesenskom dijelu bio vaš najbolji igrač, a vjerojatno i najbolji u Drugoj HNL?
-Prvo, tko kaže da ćemo u Prvu HNL? Ako u Šibeniku i pobijedimo, ćemu se nadamo, ne znači da ćemo biti prvi, odnosno ući u Prvu HNL. Drugo, Erick i Mrkonjić su preskupi igrači za Drugu HNL.
I treće,Erick je zakasnio na pripreme.
Može li Erick u neki drugi klub?
-Može ako nama plati odštetu.
Tako otprilike govori Zorica. Znači u Šibenik po pobjedu koja u biti i ne mora puno značiti. Zahtjev za prvoligašku licenciju nije neka obveza. Najvažnije su kategorije mladeži što je ispravan stav, ali nije i jedini ispravan. Što Rudeš zapravo hoće i nije do kraja jasno.

Alpas