SportNews.hr

prava sportska priča

U Jarunu na neutralnom terenu Mladost Ždralovi i Opatija nisu dali odgovor tko je bolji. Ako eventualno uđu u Drugu HNL morat će se jako pojačati jer ih Bijelo Brdo pojede za doručak! Iveša (42) u dvije utakmice ostavio najbolji dojam

MLADOST ŽDRALOVI - OPATIJA 1:1 (0:1)

ZAGREB - Igralište u Jarunu. Gledatelja: 60. Suci: Firm, G. Jović i I. Jović.

Strijelci: 0:1 - Kovačević (29), 1:1 - S. Mamić (85).

MLADOST ŽDRALOVI: Srbljanović, Munjiz, Bošnjak, Trupac, Jakšić, Mlinarić, Muhamed, Renić, Vrbanić, Kamga, Kuprešak (Marinković, Kosanović, Kudumija, Kožić, Buzuk, Vučak, Sabljić, Kamara, M. Mamić, Ostrman). Trener Papac.

OPATIJA: Iveša, Malinić, Jukičić, Čulina, J. Rudan, Lucić, Kovačevič, Furjan, B. Bogolin, Matula, Weitzer (Rog, Brnja, Fumić, T. Rudan, Glavaš, Lazić, Čanković, Ivančić). Trener Z. Bogolin.

I dalje nema prave slike o tome tko je bolji između dvoje drugoligaških aspiranata Mladosti Ždralovi i Opatije. Suparnici su izgledali bolje nego u ovotjednim susretima protiv Španskog i Lučkog, no to je još uvijek slabo za Drugu HNL. BSK iz Bijelog Brda ih pojede za doručak. Ako u Drugu ligu eventualno i uđu, obje momčadi će se svakako pojačati, no zasad to nije na osobitoj razini. Opatija je imala kvalitetniji sastav u proljeće 2018. kada je izborila natjecateljski uvjet za Drugu HNL bez kvalifikacija, ali nije pokazala volju. Sada će biti teže.
Zanimljivo, za Ždralove je jedini gol zabio Stjepan Mamić, nećak braće Mamić, na posudbi iz Dinama II za kojega smo poslije Španskog napisali da je neupotrebljiv.
Najbolji dojam u obje utakmice prvaka sjevera i zapada 3. HNL danas u Jarunu, te u utorak i srijedu, ostavio je 42-godišnji vratar Opatije Vanja Iveša iza kojega je duga karijera sve do Australije. To što je Iveša bio najbolji ne znači kako je Opatija podbacila u Lučkom i Jarunu, ali je uočljiv Ivešin liderski nastup: osim što sigurno brani, savjetuje suigrače, potiče ih i puca slobodne udarce daleko od svojih vrata.
-Nije se dugo igralo i momci još nisu u formi. Ja igram iz zadovoljstva. U Opatiji mi je lijepo. Mi smo klapa. Pripremam se za trenera vratara, pojasnio je svoju situaciju Iveša.
Opatija nastavlja seriju pripremnih utakmica u Zagrebu: u utorak u 18 sati gostuje u Trnju.

Alpas