SportNews.hr

prava sportska priča

Klarić novi predsjednik Rudeša: Preuzet ćemo Lokomotivin model, no mi imamo i izvorne navijače. U kuloarima se priča o Dinku Jeličiću kao novom treneru. Deni Jurić kod brata u Bugarskoj na pregovorima.

Sve to što se zbiva oko NK Rudeša nekako je tajnovito, ipak došli smo do novog predsjednika Pere Klarića, 42-godišnjeg vlasnika Trans Auta i još nekih tvrtki, ali nije potvrdio ime novog trenera. Govorio je o trojici kandidata, premda se u kuloarima priča o Dinku Jeličiću. Potvrde za to nemamo. Niti se Jeličić javlja, niti znamo gdje je. Zapravo znamo, u Zagrebu je! Pripreme NK Rudeša počinju 6. srpnja.
Pero Klarić posjeduje mnoga svojstva kako bi bio uspješan predsjednik: poslovni je čovjek, vlasnik je privatnih tvrtki, ima iskustva djelovanja u nogometnom klubu (bio je član NO i skupštine NK Lokomotive), igrao je nogomet u mlađim kategorijama Sesveta i Rudeški je zet. Ima četvero djece.
-Preuzet ćemo Lokomotivin model još jačeg oslanjanja na nogometnu školu, izjavljuje Klarić.
Lokomotiva ima sjajnu školu, ali nema navijače, to je u neku ruku osamljen klub u funkciji nekolicine? Bila je pogrešna procjena da će ju kao Dinamovu "sestricu" zdušno prihvatiti i navijači Modrih?
-Točno je Lokomottiva ima problem navijača i nije dovoljno učinila na povezivanju s Novim Zagrebom. Rudeš ima izvorne navijače i treba ih još više motivirati dobrim modelom i dobrim rezultatima, najavljuje Klarić.
Koliko je poznato od dosadašnjih igrača Rudeš računa na Mesarića, Čabraju i Denija Jurića. Problem je u tome što je 22-godišnji Jurić, jedan od najtalentiranijih igrača Druge HNL kod brata u Bugarskoj koji igra u CSK-a. Deni će svoj boravak sigurno iskoristiti i za neke pregovore. Mesarić je Rudešu potreban, prije svega njegov intelektualni kapacitet.

Alpas