SportNews.hr

prava sportska priča

Junak će se sa svojim načinom igre lakše snaći u Drugoj HNL. Marsonia nema hitrine, nema igre u prostor i ne zna pobjeći. Vratar Roko Runje, 18-godišnjak na posudbi iz Hajduka u ukupnosti je najbolji igrač

JUNAK - MARSONIA  1:0  (0:0)
 
SINJ - Gradski stadion. Gledatelja oko 1.000. Glavni sudac: Pečarić (Zagreb) 7. Pomoćni suci: Marić  i Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Čulina (Zagreb). Delegat: Ljubičić (Šibenik). Kontrola suđenja: Vučkov (Rijeka).
 
Strijelac: 1:0 - Stipe Barać (80).
 
JUNAK: Runje 8, Mastelić 6,5, Mihovilović 6,5, Bandalo 6,5 (od 46. Vuković 6,5), Kukoč 7, Fuštin  7,5, Marunica 7, Mateo Barać 6,5 (od 62. Vuleta 6,5), Stipe Barać 7 (od 85. Botica -), Maganić 6,5 (od 82. Vardić -), Andrić 6 (od 72. Bilić 6). Trener Grčić 7,5.
 
 
MARSONIA: Krijan 6, Sivrić 7, Čanić 6, Šimac 5,5, Begić 6, Ćubel 7, Baričević 5,5 (od 46. Bačić 6), Cherif 6 (od 87. Letica -), Bundavica 6, Jašarević 5,5 (od 70. Mirković 5,5), Mišić 6, Trener Ostojić 6.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Runje (Junak).
 
Junak je s dvije pobjede zaslužio drugoligaško društvo svakako prije Marsonie kojoj predstoji rekonstrukcija momčadi i uvođenje manje tromih, te pokretljivijih i hitrijih igrača. Slavonskobrodski momci znaju nogomet, ali kako kaže Mirko Labrović, trener s velikim drugoligaškim iskustvom, Marsonia nema igre u prostor, ne zna pobjeći. Sinjani će se sa svojim načinom igre lakše snaći u Drugoj HNL. Marsonia bi s ovim igračima plesala samo jedno ljeto. Iako, da je Ćubel, kao danas u Sinju, igrao tako prije tjedan dana na domaćem terenu možda ne bi bilo 0:2. Ćubel je blistao u onoj sjajnoj momčadi Rudeša 2017. koja je pod vodstvom trenera Bišćana ulazila u Prvu HNL i netko tko je igrao u onako sjajnoj generaciji i onako dobro ne bi smio zatajiti kao Ćubel u Marsoniji 11. srpnja 2010. na stadionu kraj Save.
-Junak je svjesno prepustio inicijativu gostima, kaže naš i danas sukomentator Labrović.
No, pitanje je što bi bilo da su Brođani poveli, jer je njihov pritisak za to davao nadu. Premda, kad se Junak pred kraj otvorio, Marsonia je mogla primiti još jedan gol.
Ono što je poseban poklon ove dvije kvalifikacijske utakmice je 18-godišnji vratar Roko Runje na posudbi iz Hajduka koji je ukupnosti bio najbolji pojedinac.
Alpas