SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljci su željeli pobijediti po svaku cijenu, a kako nisu tamburaši su uzalud svirali. Evo vam Weitzera uzmite si ga, vikali su udruženi Opatijci, nezadovoljni njegovom igrom. Zabio je sin Baltazar

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - OPATIJA 1:1 (1:0)

ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 259. Glavni sudac: Majstorović (Split) 6,5. Pomoćni suci: Pavić (Split) i Nimac (Benkovac). Četvrti sudac: Erceg (Pristag). Delegat: Šutalo (Osijek). Kontrola suđenja: Borovec (Višnjevac).

Strijelci: 1:0 - Zgrablić autogol (44), 1:1 - B. Bogolin (82).

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7, Oreč 6,5, Glibo 7 (od 43. Majstorović 7,5), Tipurić 7, Valentić 6,5, Pasariček 8, Crnčević 7,5, Ilić 6,5 (od 87. Leon-Habib -) , Martinez 7 (od 87. Amoateng -), Rubić 6, Perić 5,5 (od 65. Stjepanović 5,5). Trener Perković 7.


OPATIJA: Iveša 7,5, Malinić 7, Zgrablić 6, Jukičić 7, Maloku 7, Glavaš 7 (od 90+1 Kurilić -), Mohorovičić 7, Ivančić 6 (od 46. Weitzer 6,5), Cho 6 (od 46. Pejanović 7,5), Bjelanović 6 (od 67. Fumić 7), Januzović 5,5 (od 56. B. Bogolin 7). Trener Škerjanc 7,5..


Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Pasariček (Hrvatski dragovoljac).

U Sigetu su poslije utakmice zasvirali tamburaši i to je bio znak da su dragovoljci očekivali pobjedu i šest bodova prednosti ispred Opatije, iako je Osijek II možda najbolji, ali nema pravo na Prvu HNL. Činjenica da se nije pobijedilo izazvalo je kod domaćih određenu nervozu koju je predsjednik Marinko Perić ispoljio već za vrijeme kriznih razdoblja tijekom dvoboja. Predsjednik se ljutio zato što "trener još ne mijenja". Valentino Majstorović, po mogućnostima i ulogama u sastavu "djevojka za sve pozicije", nije slušao tamburaše. Stajao je sam na cesti. Bilo mu je krivo što je utakmicu počeo na klupi za rezervne igrače. Kad je u 43. minuti uvršten bio je jedan od najboljih i to na poziciji desnog krila. Izašao je stoper Dražen Glibo kojeg je Marko Bjelanović svojim startom poslao u bolnicu na Rebru. U pitanju je koljeno.
Majstorović nije prihvatio postavku prema kojoj je u derbiju najvažnije ne izgubiti:
-Morali smo ih razbiti, razdraženo je govorio Majstorović.
Njegov trener Boris Perković bio je blizak stajalištu o bodu kao prihvatljivom ishodu u derbiju, ali nije odisao zadovoljstvom:
-Računali smo pobijediti po svaku cijenu, kazao je trener i dometnuo nešto što je sasvim točno: "Opatija ima više igrača koji su već prošli prvoligaška iskušenja". Perković smatra dobrom činjenicu, kako je, na prvom mjestu prednost ispred Osijeka dva boda, ispred Opatije tri, te da su u sljedećem kolu izravni suparnici Opatija i Osijek igraju na Kantridi. No i Dragovoljac čeka veliko iskušenje protiv Dinama II u nedjelju u Kranjčevićevoj.
Najbolja Dragovoljčeva dionica bila je desetak početnih minuta drugog poluvremena. Crni su napadali silovito, redale su se šanse, no bez pravog strijelca nije bilo ploda. Karlo Perić još nije igrač za domete čelnog mjesta na drugoligaškoj ljestvici, a to nije ni Ivan Stjepanović koji je ušao kasnije. Jedini gol domaćih bio je autogol gostujućeg stopera Ivana Zgrablića. Najbolji igrač utakmice bio je Dragovoljčev Luka Pasariček, zadnji vezni. Vrlo dobar je bio i Mate Crnčević, kao i stoper Toni Tipurić. Hrvatski dragovoljac nije pobijedio zato što nije imao raspoloženog strijelca.
Opatija je postajala sve bolja kako su u igru ulazili Weitzer, Pejanović, Baltazar Bogolin i Fumić. Prvi put je igrao Marko Bjelanović, ali kao i Edin Junuzović, još nije spreman. Vidjelo se to u 25. minuti kada Bjelanović nije pucao iz povoljne prigode, što je njemu omiljeno, nego je išao dodavati također nespremnom Junuzoviću koji nije zabio.
Zanimljivi su ti Opatijci. Poslije utakmice vođen je zanimljiv dijalog. Na tvrdnju kako je Ivor Weitzer najbolji igrač Druge HNL, kolektivno su skočili i povikali:
-Ako tako mislite, uzmite si ga!
Zoran Bogolin koji je u zapisnik upisan kao predstavnik kluba, a Zoran Škerjanc kao trener, bio je konkretan.
-Weitzer igra slabije prema natrag, a danas je igrao slabo i prema naprijed.
Ne,ne, niste u pravu gospon trener. Pa Weitzer vam je donio pobjede ovdje u Zagrebu protiv Sesveta i Rudeša i to također tako što se ste ga uveli u drugom poluvremenu. Istina je doduše da nema snage za cijeli susret, ali je bitno, kao danas, da je prisutan.
Tada se umiješao vratar Vanja Iveša, star 43 godine koji je branio vrlo dobro i pružio je objašnjenje zbog čega Weitzer u gostima igra samo drugo poluvrijeme:
-Domaće momčadi uglavnom počinju žestokim napadima i imaju loptu pa mi, s nešto slabijim Weitzerom u obrani, ne bismo dobro prošli. Uzmite još da su onda tu i tri mlađa igrača.
Potom je opet igru riječima preuzeo Bogolin:
-Igramo slično Dinamu pod Bjeličinim zapovjedništvom.
Bogolin se nešto razgalio. Inače tvrdi: borimo se za ostanak!
Strijelac pogotka za Opatiju bio je njegov sin Anton Baltazar. Inače zli jezici podmeću kao igra samo zbog oca:
-Nije istina. Ja bih ga prvi izbacio da je slab. Dečki su danas bili da počne od početka. Ja nisam htio.

Alpas