SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Velika pobjeda Dragovoljca nad Dinamom II, značajna bodovna prednost i zalet prema jesenskom naslovu. Konačni cilj, povratak u Prvu HNL, može zaustaviti samo Orijent. Dragovoljac ima širok krug igrača i odličan sustav igre

DINAMO II - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:3 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kranjčevićevoj. Gledatelja: 300.Glavni sudac: Turčin (Tuhelj) 8. Pomoćni suci: Benković (Zaprešić) i Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Mladina (Zagreb). Kontrola suđenja: Vučkov (Rijeka).

Strijelci: 0:1 - Amoateng (47), 0:2 - Viduka (55), 0:3 - Zoungrana (90).

DINAMO II: Čavlina 5,5, Hrvoj 6 (od 85. Parger -), Šutalo 6,5, Perić 7 (od 46. Jelenić 6), Duvnjak 6, Franić 6, Julardžija 5,5 (od 60. Tueto 5,5), Janković 6, Karrica 5,5 (od 60. Kapitanović 6), Svržnjak 5,5 (od 75. Jurišić 5,5). Trener Sedloski 5,5.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7,5, Majstorović 7,5, Tipurić 7, Valentić 7, Rubić 7, Pasariček 7,5, Crnčević 7,5, Leon-Habib 8 (od 79. Zoungrana 7), Amoateng 8,5, Viduka 7 (od 79. Oreč -), Horvat 6 (od 69. Ilić 7). Trener Perković 8.

Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Amoateng (Hrvatski dragovoljac).

To je sad već sasvim jasno: na ulazu u drugu polovicu jesenskog dijela prvenstva Hrvatski dragovoljac je glavni favorit za osvajanje naslova na kraju jesenske dionice natjecanja. Na čelnom mjestu Dragovoljac trenutačno ima četiri boda više od Osijeka II i pet više od Opatije, te čak devet više od Orijenta 1919 koji se diže i koji će biti glavni suparnik u borbi za prvo mjesto, ali tek na proljeće. U posljednjem jesenskom kolu 12. prosinca igrat će Orijent i Dragovoljac u Rijeci i od tog će susreta zavisiti kakva će biti međusobna bodovna razlika uoči proljetnog nastavka.
Hrvatski dragovoljac je u Kranjčevićevoj pobijedio Dinamo II s 3:0 i to je rezultat koji će dugo pamtiti. Unatoč tome što je Dinamo II slabiji nego prethodnih sezona i bez obzira što je bilo dosta sreće, svaka pobjeda nad bilo kojom kategorijom Dinama je rijedak doživljaj. Pogotovo dobiti utakmicu sa 3:0 i odigrati prvih desetak minuta drugog poluvremena tako dobro da se činilo kako su "crni" opet u Prvoj HNL. Tamnoputi Amoateng, 21-godišnji Ganac iz Acre odigrao je izvanredno. Njega je u pozicijama "jedan na jedan" bilo nemoguće zaustaviti. U prvom poluvremenu sjajno je odigrao Valentino Majstorović na desnom beku, ali njegovo trčanje gore-dolje bilo je toliko iscrpljujuće da je u drugom poluvremenu bio manje zapažen.
Najjača linija Dragovoljca je dvojac zadnjih veznih: Crnčević - Pasariček, nešto što je usklađeno, stabilno i postojano. Nema kod njih velikih oscilacija. Uvijek dobri, a ponekad i odlični.
Trener Perković je pohvalio Leona-Habiba, Majstorovića i poglavito naknadno uvedenog Ilića. Nije objasnio zašto ne može ustabiliti igru Dominika Horvata. Na ocjenu kako je najjače oružje njegov dvojac zadnjih veznih, trener je odgovorio:
"Naše najjače oružje je karakter naših igrača", što nije bilo do kraja shvatljivo. Možda, kako se radi o dečkima s jakim pozitivnim svojstvima. Ali to nije sve.
Dragovoljac je prije svega jak zbog širokog kruga raznovrsnih igrača, zbog sustava igre i dobre posloženosti. To je zasluga struke.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku