SportNews.hr

prava sportska priča

Unatoč serije poraza trener Intera Ivković ne razmišlja o ostavci: Uopće ne pomišljam na to, dajem cijelog sebe. Nemam si što zamjeriti. Rezultati će doći. Vjerujete li Laljaku: Vjerujem, u istoj smo kaljuži

Poslije novog poraza i to na domaćem terenu s 0:3 od Zmijavaca, prošlotjednog ispadanja iz Kupa i 13. mjesta na drugoligaškoj ljestvici, poslije 11. kola, zaprešićki Inter, donedavni prvoligaš u teškoj je situaciji. Nije nemoguće da bude još i lošije, pokraj ovako lijepog gradskog stadiona.
Na meti najžešćih kritika pojedinih navijača su trener Tomislav Ivković i direktor Branko Laljak.
Ivković, stari znanac, uvijek iskren i korektan i ovaj put se činio takvim:
-Nikada u trenerskom život nije mi bilo teže. Jednako je i direktoru Branku Laljaku. To je ipak u neku ruku klub njegove obitelji, neću reću bukvalno, ali samo su dva Laljaka u novijoj klupskoj povijesti bile prave gazde: stric Ivan i on.
Kako bi mu bilo da ga upravo on definitivno upropasti?
-Bolje me ne pitajte kako se Branko sada osjeća, odgovara Ivković.
Vi ste vjerojatno u pravu, ali nitko drugi nego vas dvojica doveli ste klub u ovu situaciju?
-Bilo je neizvjesno hoćemo li prvenstvo uopće početi. Svakakve su okolnosti u pitanju. I mi smo ga počeli s mladom momčadi kojoj treba vremena. Danas u prvom poluvremenu Abramavić nije zabio iz tri tako reći nepromašive prigode. Dečki su talentirani, ali nemaju dovoljno krvi. S takvim problemom se još nisam suočio. To je valjda generacijski usud. Osim toga otišao je najbolji - Mamut. Uostalom kad sam vam poslije pobjede nad Dubravom rekao kako mislim da ćemo na kraju jesenskog dijela biti do šestog mjesta mislili ste da se zafrkavam. Ponavljam, dečki su talentirani, ali ih treba čekati.
Vi tako govorite, ali navijači nemaju strpljenja. Iz ovih vaših riječi može se zaključiti da ostavku nećete dati, niti dobiti otkaz? Već se spominje Đuro Bago, Laljakov šogor?
-To je vrlo nekorektno prema čovjeku s velikim zdravstvenim problemima.
Prema tome nećete sami otići?
-Uopće ne pomišljam. Dajem cijelog sebe. Konačno, problem i nije u meni. Trudim se i borim, rezultat mora doći.
Da li vjerujete direktoru Laljaku?
-Mislim kako je iskren prema meni i da neće povlačiti potez koji bi naše realacije doveo u pitanje. Jako mu vjerujem, priopćuje trener.