SportNews.hr

prava sportska priča

Inter je pobijedio prvi put poslije 11. rujna. I to loše selekcionirani Dinamo II koji je prema svom renomeu na nedopuštenom 16, mjestu. Trener Ivković je uzdigao trojac Šroler, Goričan, Vranjković, ali to nisu Interovi igrači

INTER - DINAMO II 2:0 (1:0)

ZAGREB - Stadion "Ivan Laljak Ivić". Igrano bez gledatelja. Glavni sudac: Titlić (Hrvace) 7. Pomoćni suci: Kraljević (Zadar) i Nimac (Benkovac). Četvrti sudac: Majstorović (Split). Kontrolor: Slivar (Valpovo).

Strijelci: 1:0 - Goričan (32), 2:0 - Zdunić (75).

INTER: I. Krizmanić 7, Ljuboja 6, Soldo 7, Nekić 7, Bosec 6, Zdunić 7 (od 83. Benčić -), Mazalović 6,5, Dobrić 6,5 (od 73. Dunić 7), Vranjković 7 (od 90+4 L. Uzelac -), Goričan 7,5 (od 83. Plezier -), Šroler 8,5 (od 90+4 M. Uzelac -). Trener Ivković 7.

DINAMO II: Josipović 6,5, Hrvoj 6 (od 78. Tomek -), Sopić 6, Jelenić 6, Jurišić 6, T. Krizmanić 6 (od 78. Kolundžić -), Duvnjak 6 (od 56. Pejić -), Julardžija 6, Kapitanović 6 (od 67. Barišić 6), Karrica 5,5, Janković 6,5. Trener Prelec 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Martin Šroler (Inter).

Ako je netko došao na svoje onda je to Tomislav Ivković, trener Intera, poslije mjeseci i tjedana (ne)zasluženih kritika. Kakav mu je materijal osiguran, s takvim je radio. Zapravo nije ta sirovina toliko nekvalitetna koliko je neispitana, nerazvrstana i neuigrana.

Moramo biti i realni: Laljak je gore potpisanom novinaru još prije više od godine dana u intervjuu rekao: "Ako ne nađem strateškog partnera, nama se crno piše". Tako se i dogodilo, jedini je problem što to Laljak nije na vrijeme i doslovce priznao, nego je proturao neutemeljenu nadu. Javnosti nije iscrpno objasnio s kakvim će se problemima klub suočiti.
Ivković je uložio sve svoje znanje i neporecivo iskustvo i večeras se najzad nešto dogodilo. Poslije 11. rujna ostvarena je prva pobjeda i to protiv Dinama II. Bila bi velika pobjeda da Dinamo nije zapostavio svoju drugu momčad i da ga nije poharala korona.
"Zadnjih tjedana na treningu nas je bilo po desetak", požalio se trener Prelec. No, treba tu još teksta, vratit ćemo se kasnije.
Najvažnije je to što je Ivković opet podignute glavu. On se ne da: "Ne mogu me kritike uništiti. Ja sam naučen padati u ponor do guše i dizati se. Takav mi je čitav život".
Zasad je Ivković uzdigao nov Interov trojac: Šrolera, Goričana i Vranjkovića. Šroler je odigrao odlično, priredio je dva gola i štošta drugo, ali on i Goričan otići će u svoje klubove kada bude Interu najviše trebalo. Silvek Goričan? Prije dvije godine Jutarnji list ga je prozvao čudom od djeteta! "Još je samo kind, ne i wundwrkind", nasmijao se Ivković, Goričan će za tri mjeseca imati 21 godinu, ali on je Lokomotivin, kao i Vranjković.
Na kraju Ivković ipak radi za druge:
"Nisam zbog toga nesretan, volim dizati mlade igrače", rekao je trener kojeg su ovih dana puni mediji, ali ni on ne zna zašto. Jasno, nema ništa protiv.
E, sad da se vratimo Dinamu II. Ovo nije momčad iz razdoblja Jovićevića. Ovo su premladi igrači da bi igrali protiv "starih panjeva", punih iskustva i posebice napaljenih kad je s druge strane plavi kliub. Zoran Mamić bi morao nešto poduzeti, jer ova pozicija je sramota za Dinamo, a nije ni red trenera bacati u ponor.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Alpas