SportNews.hr

prava sportska priča

Fran Brodić i Marko Dabro uspavani u susretu "X-klubova". Tek prečka sa po svake strane u nastavku. Kustošija odigrala i petu domaću utakmicu bez pogodaka. Nizu se pridružio i BSK!

KUSTOŠIJA - BSK 0:0 (0:0)

STADION: NK Kustošija. GLEDATELJA:-. SUDAC: Ante Bundović (Bjelovar) 6.

KUSTOŠIJA: Šušković 6.5, Lagundžić 6 (od 82. Žderić -), Barada 6, Šimunić 6.5, Vištica 6, Matteoni 6.5 (od 82. Plantak -), Ivanković 6, Vukelić 6 (od 63. Havojić 6), Šlogar 6.5 (od 74. Ntchamda 6), Kelava 6.5 (od 63. Ljubanović 6), Brodić 6. TRENER: I. Landeka 6.

BSK: Đilas 6.5, Periša 6, Majtanić 6.5, Gavrić 6, Župan 6.5, Raguž 6.5, Gbane 6.5, Horvat 6.5, Gvozdenović 6, Čikvar 6.5, Dabro 6 (od 90. Gagulić -). TRENER: T. Stainbruckner 6.

ŽUTI KARTONI: Gvozdenović (18.), Župan (25.), Barada (29.), Brodić (52.), Gbane (54.), Ntchamda (88.)

ISKLJUČENJA: Barada (67.-drugi žuti)

IGRAČ UTAKMICE: Martin Šlogar (Kustošija)

Sastajale su se momčadi s najviše neriješenih utakmica, a drugačije kao da nije moglo završilo. Kustošija je odigrala i petu domaću utakmicu u kojoj nije uspjela pronaći put do mreže, što je prava rijetkost. Rudeš, Dubrava, Dragovoljac, Međimurje i sada se njima pridružilo i Bijelo Brdo.

I BSK je najčešće u gostima igrao neodlučeno, ovo mu je sedmi put u deset utakmica. Sve je ukazivalo da će ova utakmica završiti bez pobjednika. Obje momčadi na kraju su i nastavile svoje serije tih pozitivnih rezultata, što im donosi određeno zadovoljstvo. I jedni i drugi guraju po šest susreta. Igralo se bez gledatelja, pa nije bilo ni previše pritužbi.

Fran Brodić je zabijao u zadnje tri utakmice četiri pogotka, za dvije pobjede i jedan spasonosni remi. S druge strane, Marko Dabro je postigao jedan više, ali za jednak broj bodova svojeg kluba, za sedam od devet u igri. Izostao je i taj dvoboj, ni strijelci nisu bili raspoloženi.

Prvo dio je protekao u više poluprilika s obje strane. Igralo se živahno, ponekad i nešto žustrije, mogao je pasti pogodak u bilo kojoj iz tih akcija. Za domaće su pokušali Vukelić i Brodić, dok su gosti prijetili preko Čikvara i Gvozdenovića. U nastavku je nešto pao ritam, no vidjeli smo dvije prečke, po jednu sa svake momčadi, što je bilo i najbliže što su se današnji akteri približili golu.

U 57. minuti je za Kustošiju prvi gredu uzdrmao Matej Kelava, a u 75.minuti za Bijelo Brdo i Marko Dabro. U međuvremenu, u 67. minuti, i drugi je puta požutio stoper domaćih Dario Barada. Prvu je opomenuo dobio još u prvome dijelu, zbog nepropisnog zaustavljanja prvoga strijelca lige. Otada je igrao pod stalnim pritiskom, da bi iz igre izletio zbog starta na sredini terena nad Petrom Ragužom. Taj trenutak je odredio ambicije obje momčadi do kraja utakmice, u kojoj bi bjelovarski sudac izbjegao određene proteste da je dodijelijo gostima i koju opomenu više.

Igrač više BSK-a se nije pretjerano osjetio, ali je zacementirao Lakndekove na svojoj polovici. Dabro je tek na trenutak naslutio da može riješiti ovu utakmici, kada je zabio iz nedozvoljene pozicije. A da nije ovo dan igrača od milijun eura, vidjelo se pet minuta prije kraja, kada je upropastio slobodnjak na 18 metara. Dugo je trajalo to namještanje da bi njegov pokušaj, zadnji, neshvatljivo završio - u gol outu. Na kraju je i on mijenjan kako bi se ukrala koja sekunda.

U rezervirenoj utakmici, za ne više od cjelukupne šestice za dojam, za naj-igrača izabrali smo 20-godišnje desno krilo Kustošije, Martina Šlogara, vjerojatno jer se u 74. minute svoje igre najviše trudio i pokušavao u smislu da promijeni nulu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Alpas