SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dabro: "Moja sudbina" je u rukama predsjednika Vukovića. Imam ugovor do ljeta". BSK čekaju dva domaća jesenska derbija i možda čak i naslov prvaka. Potom još četiri uzastopne proljetne utakmice na svom terenu

Druga HNL je u ovoj polusezoni toliko zanimljivo "luda" da se u gotovo svakom kolu dogodi neka posebnost, bilo da je riječ o rezultatu ili kakvom postupku neposrednih sudionika. Ove subote u Sinju je isključen fotoreporter zbog vrijeđanja trenera Rudeša Carevića, dok je u Zmijavcima trener Orijenta Milinović vrijeđao suca Tinu Krečaka riječima: "Krečak sramoto jedna, isti si lopov kao stric ili otac, što ti je već". Milinović je mislio na utakmicu Rijeka - Osijek (1:1), 26. svibnja 1999. kada je tadašnji pomoćni sudac Zoran Krečak, stric, zbog zaleđa, poništio gol Rijeke, koja zbog toga nije bila prvak nego Dinamo, o čemu diskusije traju i danas. Milinović je 2004. jednu polusezonu igrao za Dinamo, ali više ne pod Canjugom nego pod Mamićem.
U 16 dosadašnjih jesenskih kola koja još nisu popunjena sa svim odigranim utakmicama događala su se svakakva rezultatska čuda, preokreti i rješenja doslovno u zadnjim sekundama.
Prije samog kraja prve polusezone drugoligaši su suočeni s potpunom neizvjesnošću oko prvaka, kao i s jednom neobičnom situacijom, zapravo suočen je BSK iz Bijelog Brda koji još ima odigrati dvije jesenske utakmice na domaćem terenu, dva derbija u pravom smislu, a potom u proljetnom nastavku prve četiri utakmice također na domaćem terenu. Da zanimljivost bude veća u srijedu je protivnik u odgođenom susretu četveroplasirano Dugopolje koje ima 26 bodova (BSK 23) i koje u posljednjem jesenskom kolu igra u Rudešu. BSK u tom posljednjem kolu dočekuje trećeplasiranu Opatiju sa 28 bodova. Pred BSK-om su dvije teške, ali najslađe prepreke. BSK je momčad sa samo dva poraza, najmanje od svih klubova. Njegov najbolji strijelac je Marko Dabro koji je ujedno i najbolji strijelac lige sa 15 golova u 14 utakmica koliko je odigrao. Ako mu se posreći, BSK će jesensku dionicu završiti pri samom vrhu ljestvice, a u proljeće mu se s obzirom na raspored otvaraju velike mogućnosti.
Marko Dabro, trenutačno je uvjerljivo najbolji drugoligaški strijelac i najbolji igrač, kojemu su 23 godine i osam mjeseci i predstavljat će udarnu pesnicu u barem dvije predstojeće utakmice. Dabri ugovor s BSK-om istječe u ljetu iduće godine i nije isključeno da će ga Jovo Vuković, "alfa i omega" te čitave bjelobrdske priče, inače poslovan čovjek, nastojati prodati u zimi i zaraditi na odšteti.
Dabro je poznat po tome da je već sa 16 godina zaigrao za prvu momčad Cibalie, pod trenerom Miroslavom Bojkom. Vinkovački klub ga je 2. kolovoza te 2013. sa 16,5 godina, kao iznimno talentiranog, prodao Fiorentini za milijun eura. Dabro je, čini se, bio premlad da već tada napravi karijeru i poslije tri godine se vratio. Ali neki igrači sazrijevaju kasnije, kao Dinamov Bruno Petković, i možda će i Dabro imati sličan put.
Dabro ovako doživljava svoju situaciju:
"Što se tiče kluba i momčadi mi smo jedna dobra klapa sa sređenim uvjetima, predsjednik Vuković je sve i mi mu se, kao najvećem autoritetu, obraćamo za najvažnija pitanja. Ja sam čuo da se neki klubovi za mene zanimaju, ali što se tiče eventualnog transfera, barem do ljeta, sve je u Jovinim rukama".
BSK se neočekivano (ili očekivano?) našao u situaciji kakve se rijetko događaju: slijedi vam šest utakmica na domaćem terenu, među njima i dvije jesenske koje bi prema ljestvici, trebale biti istinski derbiji prve polusezone. Ako u obje pobijedite vjerojatno nećete biti jesenski prvaci, premda teorijski ni to nije isključeno?
"Ovo što nam se pruža je i za nas pomalo nestvarno, teško je biti posve siguran u bilo što. Mi igrači mislimo kako je ovaj izazov za nas jedan veliki test, poslije koje će se pobliže znati koje su naše stvarne mogućnosti".
Da li se s predstojeće dvije utakmice opraštate od BSK-ovog dresa? Kakav je vaš osjećaj?
"Kao što rekoh, ništa nije u mojim rukama. Ako bih odlazio onda bi mi bilo draže da to bude u ljetu. Da u novoj sredini počnem od početka sezone. Moja ideja je da ove jeseni zabijem još dva gola i da to ukupno bude 17 i onda na proljeće otprilike još toliko. To bi bila sezona za pamćenje".

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku