SportNews.hr

prava sportska priča

Nije zabio Nikola Burić, a nije niti Rudeš! Carević isključen i neće sjediti na klupi protiv Dinama kojeg očekuje „ragbijaško“ igralište. Delegati zapisali predsjednika gostiju zbog ružnih prijetnji!

RUDEŠ - DUGOPOLJE 0:0

STADION: NK Rudeš. GLEDATELJA: -. SUDAC: Josip Lučić (Vinkovci) 6.

RUDEŠ: Bruči 7, Brajković 6.5, Grgić 6.5, Ćosić 6.5, Jergović 6 (od 79. Jalinous -), Marković 6 (od 71. Andačić 6), Jalinous 6, Kolega 6 (od 66. Liklin -), Šehić 6.5, Abdurahimi 6 (od 66. Jelavić 6), Burić 6.5.

TRENER: Mario Carević 6.

DUGOPOLJE: Silić 7, M. Bašić 6, Vujčić 6 (od 83. Karabatić -), Krišto 6.5, Kordić 6 (od 46. Rodić 6.5), Čerina 5.5, Mekić 6, Javorčić 6 (od 90. J. Bašić -), Markota 6, Dago 6.5 (od 90. Kovačević -), Bushaj 6 (od 54. Rakić 6).

TRENER: Jure Srzić 6.

ŽUTI KARTONI: Burić (38.), Čerina (34.), Šehić (45.), Mekić (52.),

ISKLJUČENJA: Čerina (45-drugi žuti), Carević (90.-drugi žuti)

OCJENA IGRE: 6.

IGRAČ UTAKMICE: Josip Silić (Dugopolje)

Uzbudljivo je na kraju bilo uz Rudešku cestu, iako je susret završio bez pogodaka i pobjednika, po iznimno teškom terenu, daleko od onoga što nazivamo nogometnim travnjakom. Usprkos igračem više od pola igre, Rudeš nije pronašao put do mreže koja bi mu donijela i petu pobjedu u nizu. Odnosno, drugoplasirano Dugopolje je u u posljednjem jesenskom kolu došlo do svoga tek četvrtog boda na strani, drugoga uzastopnoga, a spoznali smo i zbog čega su i „najuspješniji domaćin“.

Što se igre tiče, dojam je da se najviše osjetio izostanak kapetana Domagoja Mujića, ali i partnera mu Marija Burića. No i onima koji su ih mijenjali, uvjeti nisu dozvoljavali previše. Teren je bio sve zahtjevniji kako je vrijeme odmicalo, iako se puno toga izdogađalo u posljednjim naletima. Imali su svaki svoje prilike: prije svega, za goste Kordić u 14. minuti, a za domaće Abdulrahimi, u 24., kada se sjurio prema Siliću, te u 32., ali je pucao pored i preko vratiju. Zbivanja u prvome dijelu zaključio je Čerina svojim drugim žutim kartonom unutar jedanaest minuta. Da je burnije i žestije bilo u tunelu prema svlačionici, doznat ćemo kasnije.

U nastavku se igralo na jedan gol - od prve poluprilike gostiju odmah na startu, do druge dvije pred ulasku u nadoknadu. Sve ostalo je pripalo Rudešu, međutim, nije stvoreno ničeg opipljivoga, ne dalje od akcija koje bi završavale silnim kornerima s jedne i druge strane. Nikola Burić, strijelac u svakoj od te zadnje četiri pobjede Rudeša, prebacio se na izvođača udaraca iz kuta, a niti Jelavić svojim ulaskom nije uspio donijeti željenu promjenu.

Pokušavao je i Burić odigravanjem za Šehića u nekoliko navrata, ali priča bi se stalno ponovljala. Tek će u posljednjem pokušaju upravo Šehić upasti u nešto konkretniju priliku, ali goste je i ranije izvlačio 20- godišnji vratar Josip Silić, kao i nešto mlađi Matija Bruči na drugoj strani svoje, osobito u trenucima kada su obje momčadi malo više zariskirale. Mogao je tako i Dago, prvo iz voleja desnicom a onda iz šuta izvana, zamrznuti Carevićeve nakon 11 utakmica bez poraza.

Brojimo tu i susrete Kupa, s obzirom da u srijedu u zapadni dio grada stiže - Dinamo. No, na klupi neće biti Marija Carevića. U toj jurnjavi za loptom, u tih najnapetijih zadnjih minuta dvoboja, pobrao je isključenje i nema pravo vođenje svoje momčadi s Modrima. Nije zaslužio jer zapravo njemu uklizao igrač gostiju, ali negdje se očito zamjerio dijelitelju pravde iz Vinkovaca koji ga je prvi puta opomenuo zbog prigovora u 70. minuti.

Nastavili su se protesti Carevića više-manje u sportskom vokabularu, u istome tunelu, koji je, zapravo, jedan otvoreni prolaz, dok, one daleko ozbiljnije prijetnje koje su se dogodile na poluvremenu, iz gostujućeg tabora, zabilježio je delegat utakmice u službenom zapisniku. Ni manje ni više, nego svježeg predsjednika kluba iz splitskoga predgrađa, nekadašnjeg golmana, Marija Smodlake, zbog riječi - za policijski zapisnik. Krenulo je sa: "Kad dođeš u Dugopolje..."

Rudeš je pod Carevićem zaključio uspješnu prvenstvenu jesen iako je izostala sedma pobjeda s kojom bi to sasvim sigurno izgledalo upečatljivije. Ostaje Dinamo, a pripreme su već u tijeku. Dan odmora više zna imati ulogu bez obzira na širinu kadra, jer Dinamo nakon europskog uspjeha igra na Rujevici tek u nedjelju.

Rudeš-Dinamo, ili, Dinamo-Rudeš?!

Spominje se da je iz Maksimira stigao prijedlog za zamjenu domaćinstva, koju Rudešani zasad nisu razmatrali. Najveći problem, zapravo, predstavlja „ragbijaško“ stanje terena uz Rudešku. Žalio se Carević ranije i na uvjete u susjedstvima, da bi ritam odigravanje pokosio i zadnje busene na nekim dijelovima rudeškog igrališta. Lockdown je potjerao i juniorsku ekipu sa jarunske Save, što je dodatno pogoršalo uvjete, s obzirom da i oni imaju svoje prvoligaške obveze. No, troše se, prije svega, igrači, i to više nego inače. Vrijedi da su jednaki uvjeti i za jedne i druge, ali isto tako, ovi današnji, naklonjeni su bili defanzivnijem Dugopolju, baš kao i što bi mogli Rudešu, protiv najslavnijeg gradskog kluba.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Alpas