SportNews.hr

prava sportska priča

Ćapin ušao u 90-toj, u posljednjem napadu sudačke nadoknade donio pobjedu i veliku radost Croatia Zmijavci. Ogromna frustracija Dinamovih mladića. Ima li uopće smisla ovakav format Dinamove druge momčadi?

GNK DINAMO II - NK CROATIA ZMIJAVCI 1:2

Zagreb Stadion Kranječevićeva. Bez gledatelja
Sudac: Škobić Antonio (Osijek) Pomoćni suci: Batušić Ivan (Cvetković) i Grofelnik Deni (Valpovo) 4. Sudac: Vukušić Mario (Osijek)
Delegat: Šutalo Ivan (Osijek)

GNK DINAMO II: Josipović , Kapitanović, Jurišić, Hrvoj, Jelenić, Živković, Kolundžić (od 72 Pejić), Krizmanić (od 90+2 Bošković), Svržnjak (od 83 Parger), Julardžija, Janković

Trener: Ivan Prelec


NK CROATIA ZMIJAVCI: Tomić, Vrljičak, Šalinović( od 72 Šuto Mate), Dadić, Šuto A. (od 46 Vukoja), Marques da Silva (od 90 Begić), Šuto Marko, Buble (od 46 Karoglan), Todorić, Mrkonjić, Gudelj (od 90 Ćapin) 

Trener: Lalić Vik

Strijelci: 1:0 - Janković 5, 1:1 - Gudelj 61, 1:2 - Ćapin  90+3

Nakon utakmice na klupi Dinamove momčadi zavladala je ogromna frustracija njegovih mladića, po tko zna koji put izgubljeni su bodovi u posljednjim trenucima utakmice, Ćapin je u zadnjem napadu sudačke nadoknade vremena zabio za veliko slavlje i izljev emocija svestran južnjacima. Pjevalo se, grlio se svak sa svakim, a u zrak je na rukama suigrača lansiran i strijelac Ćapin.

Dinamo II je jesenski dio 2.HNL završio na 16. mjestu sa 16 bodova, dva zaostatka za Hajdukom II. Početkom priprema bilo je vidljivo da su se u Dinamu odlučili na novi format momčadi, prvenstveno oslanjajući se na mladiće bez ikakvog iskustva igranja seniorskog nogometa, pisali smo da to neće dobro biti. Goce Sedloski omiljeni gazdin trener platio je "glavom", a ni Prelcu zasigurno nije po volji nositi se frustacijama gubljenja bodova u finišu utakmica. Ima li ovaj format momčadi smisao, koji je dobitak od ozbiljno uloženog novca u nju, ima li smisla na ovakav način rasipati ugled kluba. Po nama jedinu korist od ovog formata imaju suparnici kojima je važno pobijediti Dinamo, pa premda to bila i njegova druga momčad. Index je s bombastičnim naslovom izvijestio danas: "Croatia Zmijavci preokretom srušila Dinamo II..." kao nešto posebno vrijedno za Croatiju koja je u gornjem dijelu tablice, a koja će današnjom pobjedom prezimiti na petom mjestu.

A sve je počelo odlično za Dinamo II, Niko Janković je iz slobodnog udarca iskoristio loše postavljen živi zid i zatresao Tomićevu mrežu. Renato Josipović bio je siguran, fantastično je izvadio jednu loptu koju su mnogi vidjeli u mreži. Igrao je Dinamo dobro, čvrsto i njegovi mladići zaslužili su par žutih kartona. U drugom poluvremenu bila je ravnopravna utakmica, Gudelj je poravnao, mogao je Dinamo da ima više iskustva i povesti, ali nije i kada su svi očekivali kraj Ćapin koji je u 90 zamijenio Gudelja zabija za pobjedu, za slavlje gostiju i pognute glave svih onih na stadionu kojima Dinamo nešto znači, pogodio je Ćapin i za bombastičan naslov. Sva tri boda zasluženo odlaze U Zmijavce.

Alpas