SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac bez Crnčevića nema prvoligaške šanse. Dabro ostaje u BSK-u, ali klub neće u Prvu HN L. nego samo biti prvak. Dugopolje puno ambicija, pojačave se, ima uvjete i želi gore

Premda to predsjednik Dragovoljca Marinko Perić neće priznati, bez Mate Crnčevića, Crni iz Sigeta nemaju šansu biti prvaci i ući u Prvu HNL. Perić ističe prinovu Marija Burića kao odgovarajuću zamjenu, ali on teško može biti taj. Dovoljno je podsjetiti: Crnčević nije igrao 28. studenog protiv Cibalie u Vinkovcima i odmah je bilo 0:6. Crnčević je prvoligaški igrač, osobito na poziciji zadnjeg veznog u kojoj do punog izražaja dolaze njegove vrijednosti. Sva ova vrludanja s otkazom pobjedničkom treneru Borisu Perkoviću, pa angažman Jerka Leke i vrlo brzo njegov odstup, govore o stanovitoj dozi neiskustva i nepripremljenosti kluba za najteža iskušenja.
Kako Dragovoljac vjerojatno ipak neće biti kandidat za prvo mjesto, ostaju dva druga kluba Dugopolje i BSK Bijelo Brdo koji prve četiri utakmice proljetnog nastavka igra na svom terenu. Tim povodom SportNews je potražio njihove predsjednike, Jovu Vukovića iz Bijelog Brda i Marija Smodlaku iz Dugopolja, u nedjelju navečer stacioniranog u porušenoj Petrinji.
Prvo pitanje za Vukovića iz Bijelog Brda bilo je, ostaje li Marko Dabro, najbolji strijelac Druge HNL, ili ne, jer ako ode, onda se može izvući isti zaključak kao i za Crnčevića i Dragovoljac. Unatoč iznimno povoljnom rasporedu za Bijelo Brdo, bez Dabre, ne bi bilo nade za najviši plasman.
"Zasad nemamo konkretnu ponudu za Dabru. Može se dogoditi, no ipak mislim kako će on do kraja prvenstva ostati naš. U ljetu mu istječe ugovor", objasnio je predsjednik.
Ako Dabro ostane, znači li to kako su vaše ambicije usmjerene prema prvom mjestu i Prvoj HNL?
"Ja bih razlučio te dvije stvari. Mi želimo biti prvaci, ali to ne znači kako bismo u ušli u Prvu HNL. Za to treba ispuniti još puno uvjeta. Mislim da bez investitora, to jest strateškog partnera to ne bi išlo. Ali da ćemo učiniti sve kako bismo postigli najbolje moguće rezultate i Bijelom Brdu donijeli najveću radost u to ne treba sumnjati", poručuje Vuković.
Predsjednika Dugopolja Smodlaku pronašli smo Petrinji kamo je dovezeno 10 tona hrane i druge robe kao pomoć općine Dugopolje porušenom gradu.
"I nogometni savez splitsko-dalmatinski uplatit će određenu pomoć nogometnom savezu sisačko-moslavačkom", najavio je Smodlaka.
Dugopolje je poslije jesenske polusezone ne drugom mjestu sa tri boda manje od vodećeg Dragovoljca i kod njega nema nikakve dvojbe.
"Ako bismo na kraju sezone ispunili natjecateljski uvjet, za nas ne bi bilo nikakve neizvjesnost: Prva HNL! Jasno, uz to se treba izboriti i za licenciju koja je vrlo zahtjevna, mi to možemo ispuniti, s obzirom i na naš stadion koji odgovara i međunarodnim kriterijima", ističe Smodlaka.
U Dragovoljcu se nešto događa što se ne čini osobitom preporukom? Otišao je i najbolji igrač?
"Nemam prave informacije, ali mi svoje ambicije ne zasnivamo na problemima drugih nego na našoj snazi".
Znači li to da vratar Silić neće otići?
"Za njega se zanima jedan prvoligaš, ali bi mu bilo bolje da još pola godine ostane kod nas".
Kakve još igračke kombinacije postoje?
"Doći će nam Arijan Brković iz Slaven Belupa i Michele Šego iz Hajduka. Još s Osijekom trebamo riješiti pitanje Mekića i Dage koji su na posudbi", slaže optimističku križaljku predsjednik Mario Smodlaka.

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room