SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dubrava TK čini se da je našla zamjenu za Juranovića: Fruk igra dobro i zabija, momčad se iskristalizirala. U prvom nastupu bez Weitzera Opatija je dobila pet komada. Trener Bogolin neće mirno spavati

DUBRAVA TK - OPATIJA 5:1 (3:0)

ZAGREB - Sportski centar u Dubravi. Igrano bez gledatelja: Suci: Čuljak, Maloča i Podrug.

Strijelci: 1:0 - Šunjić (9), 2:0 - Fintić (14), 3:0 - Fruk (21), 4:0 - Fruk (61), 5:0 - Mudražija (79), 5:1 - Kuqi (89).

DUBRAVA TK: Mustapić, Korca, Ljubanović, Boršić, Srbljanović, Šugić, Cerovec, Kauzlarić, Fintić, Mudražija, Fruk (Jurić, Đaferović, Alghoul, Firminio). Trener Šušnić.

OPATIJA: Šušak, Malinić, Zgrablić, Karamatić, Bilobrk, Jukičić, Glavaš, Pintarić, Rudar, Pejanović, Junuzović. (MIlić, Furijan, Bertoša, Kuqi, Kričković, Matula). Trener Bogolin.


Zna se da pripremne utakmice nisu do kraja vjerodostojne i da njihovi rezultati ne moraju biti apsolutna preporuka za razvoj događaja u prvenstvu. Bude slučajeva da neka momčad podbaci u pripremama, a onda rezultatski blista u prvenstvu, ali i obrnuto: da igra nadasve uspješno u pripremama, a onda zakaže u borbi za bodove. Tako da ni ovi rezultati na 3. memorijalnom Paraćevom turniru ne moraju biti garancija velikog nadanja niti razlog totalnog pesimizma. No, ne treba ni podcijeniti činjenice koje se na turniru događaju.
Dubrava TK, domaćin turnira, pobijedila je treći put u nizu, danas Opatiju čak s 5:1, koja poslije prve polusezone u Drugoj HNL dijeli drugo i treće mjesto. Iako na turniru još ima utakmicu s Kustošijom, čini se kako 11. plasirana Dubrava spremna ulazi u prvenstvo 12. veljače, kada kao domaćin dočekuje Junak. Za Opatiju se može reći kako se iznenadni odlazak Ivora Weitzera, najboljeg igrača i strijelca u Irak u ovom trenutku čini nenadoknadivim gubitkom.
U Dubravi je glavno pitanje može li se naći zamjena za Dragana Juranovića najboljeg strijelca koji je prije mjesec dana otišao u Zrinjski.
"Mi se nadamo kako će Toni Fruk nadomjestiti Juranovića", istaknuo je trener Dubrave Alen Šušnić i sa zadovoljstvom dometnuo: "Iskristalizirala se prva jedanaestorica, iako imamo dosta širok krug igrača. U tri utakmice postigli smo 14 golova, danas Fruk je dao dva."
Opatija nema zamjene za Weitzera. Ako uzmemo da danas praktički nije igrao Bjelanović, da je rano ozlijeđen Juzunović, da istaknuti vratar Iveša nije bio ni na klupi, onda se donekle može opravdati ovaj katastrofalan poraz. Ali dobiti pet komada nikad nije ugodno. Trener Bogolin priznao je poluvremenu kako će izostanak Weitzera biti dosta bolan, no izjavio je kako se nalazi u potrazi za igračem koji bi ga mogao makar djelomice nadoknaditi. Učinilo se kako bi to mogao biti 21-godišnji Međimurec, albanskog podrijetla, Josef Kuqi, iza kojega je već najmanja pet klubova, od Rijeke do Varaždina, zabio je jedini gol, no to nije Weitzer!

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku