SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Izvrsnih pola sata Dubrave u pobjedi nad Junakom. Srbljinović sve bolji. U tandemu sa Šugićem čini kičmu momčadi. "Smrza san se", odbio je razgovor Runje, a onda je Vuković sjedeći vani u dresu rekao: "Očekivali smo više"

DUBRAVA TK - JUNAK 3:1 (2:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Bez gledatelja. Glavni sudac: Rožman (Rijeka) 7. Pomoćni suci: Balen (Rijeka) i Perkov (Rijeka). Četvrti sudac: Turčin (Tuhelj). Delegatkinja: Branka Juhas (Karanac). Kontrolor sudaca: Marijanović (Osijek).

Strijelci: 1:0 - Srbljinović (24), 2:0 - Kauzlarić (30), 3:0 - Alghoul (84), 3:1 - Bašić-Šiško (88).

DUBRAVA TK: Mustapić 7,5, Cerovec 6,5, Korca 6 (od 46. Đaferović 6,5), Ljubanović 6,5, Boršić 6,5, Srbljinović 8 (od 87. Ivanović -), Šugić 7,5, Kauzlarić 7 (od 69. Jurić 6,5), Fintić 6,5 (od 69. Alghoul 7), Fruk 6, Mudražija 6,5 (od 90+2 Leonardo). Trener Šušnić 7.

JUNAK: Runje 5,5, Manenica 6, Vuković 6,5, Botica 6 (od 72. Fuštin 6), Bašić-Šiško 7, Bilić 6 (od 79. Vuleta 6), Jandrek 5,5 (od 46. Vardić 6), Barać 6, Seo 5,5 (od 46. Maganić 6), Mihovilović 6, Mastelić 6 (od 90+2 Vučković -). Trener S. Balajić 6.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Srbljinović (Dubrava TK).

Prvih pola sata Dubrava je odigrala odlično, agresivno i kombinatorno, još i bolje nego na nedavnom turniru Paraćeva memorijala na Klaki. Ali na turniru se igralo na umjetnoj travi, upravo idealnoj za kombinacije i kratka dodavanja, dok je prirodni travnjak u Kustošiji izdržao samo toliko vremena koliko je Dubrava igrala tako reći savršeno. U tom razdoblju domaći su po igri i šansma trebala voditi i s više od 2:0. Dubrava je bila toliko uvjerljiva, a gosti toliko izgubljeni da je trener Stipe Balajić svojima, gotovo unezvjereno, uzvikivao: "Smirite se što vam je?"
E sad, da li zbog lošeg terena ili možda činjenice ta je u tih pola sata Dubrava doista uložila više nego što joj kapaciteti dopuštaju, njezina igra je u nastavku posustala, a posebice je to došlo do izražaja na početku drugog poluvremena. Ako je samo teren u pitanju, on je i Junaku smetao. Gosti su u početku bili totalno nadigrani i to nije bila ona momčad iz kvalifikacija za Drugu HNL koja je u srpnju premoćno pregazila Marsoniju, a osobito to nije bio vratar Runje, tada u dvije utakmice najbolji igrač. Na početku drugog poluvremena trener Balajić je napravio dvije promjene i to je odmah unaprijedilo igru Junaka. Prilike na terenu su se toliko promijenile da je izgledalo kako je Dubrava pala u "duboki bunar". Tek kad je trener Šušnić u igru uveo Alghoula, Dubrava je opet uspostavila igru i prestao je pritisak prema vrlo dobrom vrataru Mustapiću. Dubrava je ozbiljnije jurnula prema gostujućem golu i zabila treći pogodak što je definitivno riješilo utakmicu.
Ono što valja naglasiti to je sve bolja igra Tomislava Srbljinovića, zadnjeg veznog, strijelca prvog gola koji je u prosincu napunio 21 godinu. Srbljinović je prošlu sezonu proveo na posudbi iz Slaven Belupa u Hrvatskom dragovoljcu, ali nije igrao tako dobro. Sada je igrač Dubrave u punom smislu i zajedno sa Šugićem predstavlja kičmu Dubravina sastava.
"Teren je puknuo pa smo puknuli i mi", objašnjavao je Srbljinović pad njegove momčadi na početku drugog poluvremena.
Roko Runje (19), sin hrvatskog reprezentativca Vedrana, nije nakon utakmice bio spreman na izjavu:
"Smrza san se, pričekajte da se obučem."
I dok je Runje rođen u toplom Marseilleu "smrznut bježao", na klupi pred svlačionicama, još u dresu i sigurno znojan, sjedio je 24-godišnji stoper Stjepan Vuković, rođen u također toplom Splitu, nekad junior Splita, te je miran i strpljiv prihvatio razgovor: "Očekivali smo više, jer smo napravili dobre pripreme. Dubrava je bila bolja."
Jednako je utakmicu ocijenio Siniša Roguljić igrač i trener nekoliko zagrebačkih klubova koji uvijek prati utakmice "svojih" na zagrebačkim gostovanjima: "Ništa se nije moglo. Dubrava je dobila zasluženo".
S utakmicom više i bodom više, Dubrava je na ljestvici privremeno prestigla gradske rivale Sesvete i Kustošiju.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku