SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac je pobjedonosno prošao Zmijavce kada se činilo da će "polomiti kosti". Croatia se spotaknula o svoje ambicije. Predsjednik Perić hvali Slovenca Ivkiča i tvrdi da će Burić biti bolji o Crnčevića. Prvoligaši gube zanimanje

CROATIA - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 0:1 (0:0)

ZMIJAVCI - ŠRC Marijan Šuto-Mrma. Bez gledatelja. Glavni sudac: Cestarić (Sisak) 7. Pomoćni suci: Trklja (Petrinja) i Mioković (Sisak). Četvrti sudac: Ješić (Sisak). Delegat: Ivančić (Zabok). Kontrola sudaca: Žudetić (Pula).

Strijelac: 0:1 - Stjepanović (83).

CROATIA ZMIJAVCI: Topić 6, Todorić 6, M. Šuto 6, Šalinović 5,5 (od 86 Begić -), Vrljičak 6, Erick 6,5, Dadić 6, A. Šuto 6 (od 80. Ćapin -), Jukić 6, Karoglan 6 (od 86. Buble -), Mrkonjić 6. Trener Lalić 6.

HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7,5, Majstorović 7, Bagadur 7, Ivkič 7,5, Valentić 7, Pasariček 7 (od 90. Smoljo -), Burić 7, Ernst 7 (od 70. Zoungrana 7), Viduka 7 (od 77. Oreč -), Amoateng 7, Perić 6 (od 70. Stjepanović 7). Trener Kuljanac 7,5.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Ivkič (Hrvatski Dragovoljac).

Hrvatski dragovoljac prošao je jednu od najtežih prepreka. Mnogi su očekivali kako će Croatia biti prava "nagazna mina", kako će dragovoljci u Zmijavcima "polomiti kosti" i pustiti ostale pretendente na prvo mjesto da im se sasvim približe. Dodatna opasnost bila je činjenica da je riječ o prvom kolu nastavka prvenstva kada poraz može bitno usmjeriti daljnje događaje, ali i pobjeda stvoriti takav psihološki ambijent da momčad postane gotovo nezaustavljiva. Zmijavci su uoči druge dionice prvenstva podnijeli zahtjev za prvoligaškom licencijom, te je to, uz podatak kako su bili dosta blizu vrhu ljestvice, stvorilo uvjerenje u njihove velike ambicije. No, u ovoj utakmici to je možda nametnulo i pretjeran teret. Pretpostavljalo se da će oni u susret krenuti silovito, s naglašenim presingom, s ofenzivom koja će povijati dragovoljačke redove, ali to je izostalo i prvu i jedinu pravu šansu Zmijavci su imali tek u 69. minuti preko Mrkonjića.
"Imali smo takvu igru da nam Croatia nije mogla ništa", izjavio je poslije utakmice predsjednik Dragovoljca Marinko Perić i dometnuo: "Dominik Ivkič, nedavno pridošli stoper, Slovenac, bio je naš najbolji igrač". Još je dodao: "Mario Burić će biti bolji od Crnčevića, otišlog u Dinamo II, koji bi predugo vukao loptu."
Po svemu, čini se kako je trener Dragovoljca Miroslav Kuljanac postavio takvu igru koja je otupila oštricu pretpostavljenog pritiska domaćeg sastava. Iako to nije bio bunker, nego elastična obrana s opasnim protunapadima.
"Naša igra sva je bila posvećena rezultatu", nastavio je analizu utakmice desni bek Valentino Majstorović.
Sada Hrvatski dragovoljac, na prvom mjestu, ima pet bodova prednosti! Predsjednik i desni bek odmah su upozorili kako to još ništa ne znači, da je doduše situacija vrlo dobra, ali i da jedan poraz može vratiti stare pozicije između njih i rivala.
Premda to još nije na svjetlu dana izgleda kako će druge momčadi prvoligaških klubova s ovom sezonom završiti svoje drugoligaške "karijere": Jakobušić predsjednik Hajduka i Bjelica "alfa i omega" Osijek to su najavili, Dinamo II je na pretposljednjem mjestu i svakako će pokušati izbjeći natjecateljsko ispadanje, no čini se kako braću Mamiće Druga HNL više ne zanima. Ta realna nezainteresiranost, iako to oni vjerojatno neće službeno objaviti do kraja sezone, mogla bi dovesti u pitanje regularnost ovosezonskog drugoligaškog natjecanja.
Zanimljivo je što o tome kaže predsjednik Dragovoljca Perić:
"Mislim kako oni od nove sezone doista više neće htjeti igrati Drugu HNL. I njihovi dosadašnji nastupi činili su ovo natjecanje neregularnim, s obzirom da su pojedine utakmice igrali u sastavima različite snage."

Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room