SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljcu bod u derbiju, mogao je i pobijediti. Predsjednik Perić žali se na suca zbog poništenog gola. Dovodi dvojicu novih igrača. Dugopolje mijenjalo stoperski par i to ga je moglo skupo stajati

DUGOPOLJE - HRVATSKI DRAGOVOLJAC 2:2  (2:1)
 
DUGOPOLJE - SC Hrvatski vitezovi. Bez publike. Glavni sudac: Burilo (Osijek) 7. Pomoćni suci: Lončar (Čačinci) i Vidak (Osijek). Četvrti sudac: Plantosar (Darda). Delegat: Furač (Karlovac). Kontrola sudaca: Tomišić (Pazin).
 
Strijelci: 1:0 - Bushaj (26), 1:1 - Perić (28), 2:1 - Čerina (39) 11 m, 2:2 - Amoateng (81).
 
DUGOPOLJE: Silić 6,5, Karabatić 6, Vujčić 5,5 (od 46. Rakić 6), Čerina 6,5, Rubić 6,5, J. Bašić 6,5 (od 84. Comvalius -), Krišto 5,5, Bushaj 8, Kreković 5,5 (od 66. Javorčić 7), Markota 8, Šego 8 (od 77. Kordić -). Trener Srzić 6.
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7, Majstorović 7,5, Bagadur 7,5, Smoljo 6,5, Valentić 7, Pasariček 7,5 (od 90+3 Florucz -), Zoungrana 7, Burić 6 (od 74. M. Bašić 6), Viduka 6,5 (od 55. Oreč 6), Martinez 6,5 (od 46. Amoateng 7), Perić 7 (od 55. Stjepanović 6,5). Trener Kuljanac 7,5.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Bushaj (Dugopolje).
 
Dragovoljac je neodlučenim rezultatom u derbiju u Dugopolju profitirao znatno više od domaćina, najbližeg konkurenta za prvo mjesto. Premda je u igri još puno bodova, pa i neodigrana utakmica Dugopolja u Vinkovcima, zakazana za 27. ožujka, ostaje dojam kako Dragovoljac ima snage za daljnju iscrpljujuću prvenstvenu bitku. Ako se u njega malo i posumnjalo poslije susreta s Osijekom II i Junakom, ovo u Dugopolju bilo je hrabro, agresivno i čvrsto, te se u svakom trenutku težilo postići gol. Poslije 2:2 gosti su čak mogli pobijediti, iako je Dugopolje također moglo zabiti, ali iz manje povoljnih prigoda. Domaći su iskazali jednu jako uočljivu slabost, to je bila igra stoperskog para. Trener Srzić se odlučio za Vujčića i Čerinu, prebacivši Krišta u vezni red, no oni nisu bili siguran tandem. Kada je u poluvremenu vratio Krišta na stopera, nije se puno promijenilo. I dalje je bila očita nesigurnost. Čini se kako poslije  pobjede nad Orijentom nije ni trebao mijenjati dvojac Krišto - Čerina. Potez utakmice bio je sjajan gol Marka Bushaja udaracem sa 16 metara u Šubarićeve rašlje, kod Dugopolja vrlo dobro igrali su Markota i Šego. Potpuno je podbacio Kreković.
Okršaji između Markote i Majstorovića bile su najbolje dionice susreta. Ivan Markota (22), rođen u Metkoviću, prije nekoliko sezona junior Dinama, pa onda na posudbi u Sesvetama, od ljeta u Dugopolju, odigrao je sjajnu utakmicu i bio bi igrač dvoboja da Bushaj nije postigao onako efektan pogodak. Osim toga Markota u 10. minuti nije realizirao najbolju šansu Dugopolja tijekom cijelog susreta.
Poslije utakmice Markota je izjavio:
"Nitko od nas nije zadovoljan rezultatom. Izgubili smo dva boda. Što se mene tiče, prijelazom u Dugopolje dobio sam veliko samopouzdanje".
Predsjednik Dragovoljca Marinko Perić pokrenuo je pitanje poništenog gola Karla Perića u 15. minuti.
"Suci ne bi smjeli tako. Pogledajte snimku, nikakvog tu prekršaja nije bilo. Igrali smo na pobjedu, imali smo šanse i nije pravedno  da nas se u tome sudačkim odlukama sprječava."
Dragovoljac teško zabija i zbog toga predsjednik Perić dovodi dvojicu novih: jednog Kolumbijca iz Italije i jednog Crnogorca iz njemačkog Bochuma.
Alpas