SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Dubrava je triput vodila, Kustošija izjednačila tek u 90+3. Taj gol zabio je Vukelić koji igra sve bolje. Dučkić se vratio nogometu u dresu Dubrave

DUBRAVA TK - KUSTOŠIJA 3:3 (3:2)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Bez gledatelja. Glavni sudac: Meglić (Krapinske Toplice) 7. Pomoćni suci: Fajfarić (Varaždin) i Ćosić (Bjelovar). Četvrti sudac: Turčin (Trsteno). Delegat: Lukšić (Velika Gorica). Kontrolor sudaca: I. Krečak (Šibenik).

STRIJELCI: 1:0 - Fruk (4), 1:1 - Šlogar (7) , 2:1 - Srbljinović (20), 2:2 - Brodić (23), 3:2 - Mudražija (34), 3:3 - Vukelić (90+3).

DUBRAVA TK: Mustapić 6, Cerovec 6, Korca 6, Dučkić 6,5, Boršić 6, Šugić 6,5, Srbljinović 7, Fintić 6,5, Kauzlarić 6 (od 72. Marton 6), Fruk 7 (od 81. Jurić -), Mudražija 7 (od 86. Čolić -). Trener Šušnić 7.

KUSTOŠIJA: Šušković 6, Turković 6, Šušković Jakopac 7, Šimunić 6, Lagundžić 6 (od 87. Regvar -), Matteoni 6 (od 62. Henrique 6), Ivanković 7 (od 74. Plantak 7), Vukelić 8, Šlogar 7,5 (od 74. Havojić 6), Jurčec 7¸(od 62. Ljubanović 6), Brodić 7. Trener Landeka 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Fran Vukelić (Kustošija).

Kustošija je formalno bila gost jer se igralo na njezinu stadionu, ali joj domaći teren nije donio neku prednost s obzirom da je izjednačila tek u posljednjoj minuti utakmice (90+3). Njihov jesenski sraz završio je također neodlučeno (0:0), pa to "miriše" i na dogovor klubova prijatelja (svakom po bod) što predsjednik Kustošije Vlado Babić odlučno demantira. I doista, ako bi se dogovaralo, onda bi isplativija bila pobjeda jednih pa drugih i svakome po tri boda. Ovako je svakoj momčadi pripao po bod, ukupno dva, uz izgubljena po četiri boda. Da je riječ o dogovoru, radilo bi se o lošoj kombinaciji.
Utakmica je bila osobito zanimljiva u prvih pola sata kada je postignuto pet golova. Akcije su bile uspješne, ali su možda obrane bile slabije. Teren se činio užasnim, no igrači poslije utakmice nisu to potvrdili. Fran Vukelić kaže kako je bolji ovakav mokar, nego suh i grbav, a slično izjavljuje i Matija Fintić: "Ova je bio najbolji teren otkad igramo ovdje".
Najbolji igrač utakmice bio je Fran Vukelić (19) koji se već dokazao na malom nogometu, ali se u lani u ljetu odlučio za veliki i igra ga sve bolje. Vukelić je vezni i to prednji vezni, znalac i realizator i on je u posljednjoj minuti donio izjednačujući gol za Kustošiju. "Žalim što nismo pobijedili jer smo u drugom poluvremenu bili apsolutno bolji. Prerano smo primili prvi gol", misli Vukelić
Ako nastavi ovako uspješno, Vukelić će na kraju sezone biti igrač za transfer. "To će drugi reći, a ja ću se potpuno posvetiti treninzima i utakmicama."
Jan Jurčec (20), jedna od većih nada Kustošije, koji je u siječnju na Dubravinu turniru ozlijedio mišić, imao je dvotjednu pauzu u pripremama, pa nije bio u kombinaciji za prvu prvenstvenu utakmicu sa Solinom. Ušao je protiv Rudeša, pa je ušao protiv Cibalie i zabio gol. Danas je izašao u 62. minuti. "Izjednačili smo tek samoj završnici. Mislim da smo prebrzo primili tri gola u prvih pola sata utakmice i to je donekle usmjerilo čitav tijek. Umjesto pobjede triput smo morali stizati rezultat", ocijenio je Jučec.
Mario Dučkić (30) bio se prošlog ljeta u Sesvetama oprostio od nogometa, ali se na nagovor svog kuma, predsjednika Dubrave Roka Ivanovića, te u vlastitom osjećaju da mu nogomet nedostaje, u veljači vratio. I to u redove Dubrave. Dučkić je svojedobno, u najboljim danima, nekoliko sezona bio najbolji igrač Druge HNL. U prvom nastupu za Dubravu, danas protiv Kustošije, igrao je ulogu stopera, iako je najbolje partije karijere pružao u veznom redu. "Nije bilo Ljubanovića pa me trener pitao, je li bih mogao zauzeti stopersku poziciju s obzirom da sam i to mjesto u karijeri ponekad igrao. Pristao sam, iako još nisam u punoj formi, ali mislim da je bilo dobro", komentirao je Dučkić svoj prvi nastup.
Matija Fintić (23) koji je igrao u Istri i zimus definitivno raskinuo s Dinamom zadovoljan je s bodom. "Rezultat je realan, iako me malo boli to što smo triput vodili, a nismo pobijedili."

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku