SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Da bi se borila za prvo mjesto Kustošiji nedostaju golovi: Brodić nije zabio nepromašivo. Sjajni pogodci Šlogara i Monjca, vrhunske obrane Berkovića. Orijent se prekasno budi, porazi na Krimeji zatvorili su put prema vrhu

KUSTOŠIJA - ORIJENT 1919 1:1 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Bez gledatelja. Glavni sudac: Turčin (Tuhelj) 7. Pomoćni suci: Fajfarić (Varaždin) i Sinković (Lepajci). Četvrti sudac: Meglić (Krapinske Toplice). Delegat: Markota (Imotski). Kontrolor sudaca: Bošnjak (Harkanovci).

STRIJELCI: 1:0 - Šlogar (59), 1:1 - Monjac (82).

KUSTOŠIJA: T. Šušković 6, Barada 6, F. Šušković Jakopac 6, Šimunić 6,5, Vištica 6, Ivanković 6,5 (od 74. Matteoni 6), Plantak 6 (od 85. Henrique -), Vukelić 7, Ljubanović 5,5 (od 46. Šlogar 7,5), Regvar 5,5 (od 46. Jurčec 6), Brodić 6. Trener Landeka 7.

ORIJENT 1919: Berković 7,5, Švrljuga 6,5, Mulac 6,5, Smolčić 6,5, Tadejević 6, Putnik 5,5 (od 46. Fatić 6), Gadže 6 (od 55. Črnko 6), Kokorović 6 (od 63. Hodža 6), Monjac 7,5, Fućak 6,5, Gerc 6,5 (od 89. Srzentić -). Trener Milinović 7.

Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Berković (Orijent 1919).

Kustošija je prva po broju remija, čak 13 od ukupno 23 utakmice, te uz vodeće Dragovoljac i BSK s najmanje poraza: samo tri. Takav učinak osigurava joj sigurno osmo mjesto, ali i ukazuje kako nešto važno nedostaje da bi se uvrstila u sam vrh ljestvice. Prema broju postignutih golova (30) čini se kako je problem efikasnost. U susretu s Orijentom to se najbolje vidjelo. Poslije sjajnog vodećeg pogotka Šlogara u 59. minuti, Brodić je u 75. izbio sam pred vratara gostiju Berkovića: u idealnoj prigodi, najboljoj na utakmici, pucao je u vratara. Brodić je inače najbolji igrač i mogao je riješiti utakmicu. Da je bilo 2:0 susret bi vjerojatno bio odlučen. Ako najbolji ne pogodi, onda je to teže očekivati od ostalih. Iako, ovaj put, bolji bio je Martin Šlogar. Nije nevažno kako on nije igrao od početka i postavlja se pitanje zašto nije igrao. U izvrsnoj solo akciji prošao je najmanje dvojicu igrača i precizno pucao u Berkovićev kut. Poslije utakmice nije bio raspoložen za razgovor. Na pitanje zašto nije igrao od početka dao je nejasan odgovor: "Pružili smo sve od sebe".
Orijentaši: predsjednik Saša Matijaš, dopredsjednik Marinko Koljanin i trener Damir Milinović bili su ponosni na ovaj remi i činjenicu da su u tri utakmice u nizu izborili sedam bodova. Orijent je konačno igrao čvrsto. To doduše nije ono što se očekivalo na početku prvenstva, ali podiže atmosferu uoči riječko-opatijskog derbija 2. travnja na Krimeji.
"Nas su upropastila dva poraza na našem stadionu od Dragovoljca i Dugopolja. Osim toga kvalifikacije za Prvu HNL, uoči drugoligaškog natjecanja, otupila su našu pažnju i u prvenstvo nismo ušli 100 posto motivirani", tumačio je dopredsjednik Koljanin.
Mateo Monjac (24) zabio je perfektan gol iz slobodnog udarca s više od 20 m. "Pomoglo mi je to što je lopta liznula zid i donekle prevarila vratara".

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku