SportNews.hr

prava sportska priča

Dragovoljac ne blista, ali osvaja bodove, s najmanje je oscilacija i već na vrhu ima pet bodova prednosti. Nepotrebno bavljenje sa sucem Burilom. Kustošija je prekinula niz od 13 utakmica bez poraza

HRVATSKI DRAGOVOLJAC - KUSTOŠIJA 1:0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Sigetu. Bez gledatelja. Glavni sudac: Burilo (Osijek) 6. Pomoćni suci: Babić (Osijek) i Lončar (Čačinci). Četvrti sudac: Marić (Sisak). Delegat: Raković (Zagreb). Kontrolor sudaca: Ivo Krečak (Šibenik).
 
STRIJELAC: 1:0 -  Pavković (42) autogol.
 
HRVATSKI DRAGOVOLJAC: Šubarić 7, Majstorović 6, Bagadur 7, Ivkič 7, Valentić 6, Burić 6,5, Zoungrana 6, Bašić 6 (od 80. Oreč -), Florucz Raul 7 (od 59. Viduka 6), Martinez 6 (od 46. Amoateng 6), Perić 6 (od 67. Stjepanović 6). Trener Kuljanac 6,5.
 
KUSTOŠIJA: Šušković 6,5, Barada 6, Šimunić 6, Pavković 5,5, Vištica 6 (od 81. Turković -), Matteoni 6, Plantak 6 (od 62. Henrique 6), Vukelić 6 (od 46. Jurčec 6), Šlogar 6 (od 81. Regvar -), Havojić 6 (od 60. Ljubanović 6), Brodić 6,5. Trener Jeličić 6.
 
Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Florucz Raul (Hrvatski dragovoljac).
 
Utakmica se neće pamtiti po nečemu osobitom, osim po tri boda na kontu Dragovoljca, čime su Sigečani stekli pet bodova prednost ispred najbližeg pratitelja BSK-a. Čak i da Dugopolje u odgođenoj utakmici pobijedi u Zmijavcima razlika neće biti manja. Uza sve manjkavosti Dragovoljčeve igre, to je ipak momčad s najmanje oscilacija. U sljedeća četiri kola predstoje mu vjerojatno dva presudna gostovanja protiv Opatije i BSK-a. Ako to prođe bez poraza, onda bi utakmica 12. svibnja u Rudešu mogla predstavljati definitivnu prvoligašku promociju. Ali to mogu biti i samo lijepe želje. Jer zagrebački rivali Sesvete i Dubrava neće imati nekog razloga da Dragovoljcu skinu glavu, neće ginuti za prvim mjestom, ali će težiti osveti za prošlojesenske neuvjerljive poraze u gostima koje zbog okolnosti još nisu zaboravili. A to može biti opasnije od Kantride i Bijelog Brda.
Ako Dragovoljac uđe u Prvu HNL ovo neće biti momčad koja koja bi mogla imalo konkurirati ostalim i predsjednik Perić morat će dovesti, ne prinove, nego značajna pojačanja. Poslije utakmice nije se o tome moglo temeljitije raspraviti jer su predsjednik i trener Miroslav Kuljanac bili više "zabavljeni" suđenjem. Iako sudac Burilo nije donio nikakvu presudnu pogrešnu odluku, njihova povika odnosila se na kriterije prosuđivanja prekršaja, iako se čini kako nepovjerenje prema njemu traje već poduže. Burilo je vjerojatno griješio, ali to nije bilo najvažnije što se u Sigetu događalo. Dragovoljac bi osim visokih natjecateljskih ambicija, morao gajiti i visoku razinu dostojanstva i ugleda. Kad bi svi bili kvalitete Šubarića, Bagadura i Ivkiča, sudac bi bio zadnji na listi interesa. Trener Kuljanac požalio se jer nije bilo Pasaričeka. Jedan manje u inače najslabijoj kariki Dragovoljca. Vezna linija je bit, a ne Burilo. Ponekad se čini da za razliku od trenera Perkovića, trener Kuljanac zapostavlja Amoatenga, ali ono što u 71. minuti nije zabio, Amoatenga diskvalificira iz sklopa ozbiljnijih igrača.
Kustošija je početkom tjedna dobila novog trenera u ne baš razjašnjenim okolnostima, ali nekako kao da je bilo jasno, kada će jednog dana Ivica Landeka otići, kako će nasljednik biti upravo Dinko Jeličić koji je u Kustošiji i počeo.
-Žao mi je što smo prekinuli niz od 13 utakmica bez poraza, pod Landekinom komandom, izjavio je poslije susreta novi trener Jeličić. Mi smo u neku ruku željeli nastaviti tamo gdje je Landeka stao.
Jedan od razloga poraza je svakako neigranje, zbog kartona, standardnog stopera Šušković Jakopeca i veznog Ivankovića, no ipak trener Jeličić morat će se detaljnije upoznati s igrom i mogućnošću pojedinaca kako bi to opet bila svrsishodna momčad koja do posljednjeg izgara na terenu. U drugom poluvremenu povukao je, inače najboljeg igrača, Brodića na poziciju prednjeg veznog (neće ga biti u subotu protiv Osijeka II zbog trećeg kartona) kako bi se "provlačio između linija", ulogu u špici dobio Henrique, Vukelić je ostavljen u svlačionici, ali to nije dalo ploda. Kustošija je imala inicijativu i posjed, no izostao je puno važniji pritisak i iz njega proizašle šanse. Bez Vukelića i Ivankovića Kustošija ne može napraviti prevagu na sredini terena. Još jedna okolnost išla je protiv: najiskusniji igrač Tomislav Havojić nije u 10. minuti iskoristio najzreliju šansu Kustošije.