SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava pobijedila zahvaljujući 20-godišnjem Korci iz Teksasa, na posudbi iz Dinama. Marton oduševio trenera Šanteka. Sablić, trener Hajduka II: Zaslužili smo najmanje bod

DUBRAVA TK - HAJDUK 2:1 (0:0)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Bez gledatelja. Glavni sudac: Erceg (Pristeg,Benkovac) 7. Pomoćni suci: Kraljević (Zadar) i Radošević (Gospić). Četvrti sudac: Čužić (Velika Gorica). Delegat: Šundalić (Našice). Kontrolor suđenja: Slivar (Valpovo).
 
STRIJELCI: 0:1 - Blagaić (53), 1:1 - Korca (60), 2:1 - Marton (70).
 
DUBRAVA TK: Mustapić 7,5, Cerovec 6,5, Korca 7,5, Boršić 7, Maglica 6,5, Šugić 6 (od 63. Alghoul 6,5), Srbljinović 7, Fintić 6 (od 74. Jurić 6), Marton 7 (od 74. Kauzlarić 6,5), Fruk 6 (od 85. Ivanović -),  Mudražija 6,5 (od 63. Ibishi 6). Trener Šantek 7.
 
HAJDUK II: Sentić 6, Čalušić 6,5, Barišić 6, Škaričić 6 (od 39. Mikulić 6), Ševelj 6,5, Čuić 6,5 (od 81. Jurica -), Bekavac 6,5,  Muratović 6 (od 66. Tolaj 6), Lauš 6 (od 66. Chinedu 6),  Blagaić 7, Šarić 6,5 (od 81. Bajić -). Trener Sablić 6,5.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Korca (Dubrava TK).
 
Dubrava je teško pobijedila Hajduk II u iscrpljujućem dvoboju u kojem rezultat baš i nije pravedan. Ali je pobjeda Dubrave sasvim zaslužena zbog iznimne borbenosti njezinih igrača, te činjenice da gosti nisu pogodili iz četiri sto postotne šanse, što može biti posljedica neiskustva mladih igrača, ali i još nedovoljne osposobljenosti za realizaciju tako reći nepromašivih prigoda. Trener Goran Sablić, istodobno i strog i blag prema tim, još neafirmiranim momcima, od kojih su samo Mario Čuić i Jakov Blagaić relativno poznati u Zagrebu, bio je zadovoljan igrom i potpuno razočaran rezultatom: "Odigrali smo jako dobro i zaslužili najmanje bod", naglasio je 41-godišnji trener, rođen u Sinju koji je vrhunac igračke karijere doživio u kijevskom Dinamu.
Trener domaćih Darko Šantek uskliknuo je poslije utakmice: "Marton je napokon odlučio. Nakon dugog razdoblja neprijatnih ozljeda konačno se pokazao u pravom svjetlu." Šantek je proteklih godina imao povjerenja u Martona, dok se liječio i izostajao, te je vjerovao u njegov talent. Marton je tome ovako prisnažio: "Ovo mi je prvi gol u drugoj ligi. Prethodne sam zabio u trećoj. Mislim da je ovo prekretnica."
Najzaslužniji za pobjedu Dubrave je 20-godišnji stoper, Amerikanac Amet Korca, rođen u Arlingtonu u Texsasu. na posudbi iz Dinama. Korca je solidno odigrao u obrani i postigao izjednačujući pogodak za Dubravu u 60. minuti kada se činilo da bi Dubravina kola mogla krenuti opasnom nizbrdicom.
Vrlo zaslužan za pobjedu je i vratar, 21-godišnji Mario Mustapić koji na prethodne dvije utakmice nije branio jer se otrovao hranom i imao je visoku temperaturu. "Srećom izvrsno me zamijenio Idama. Dobro da je u našoj momčadi takva golmanska konkurencija. Ne kaže se uzalud kako konkurencija stvara kvalitetu", objasnio je Mustapić.