SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Izvanredna predstava i drama u Kustošiji. Domaći su pobijedili u 92. minuti iz 11-erca dosuđenog nad Havojićem. Pritom je isključen vratar Silić. Na njegovo mjesto stao je igrač Balić, jer Dugopolje nije imalo rezervnog golmana

KUSTOŠIJA - DUGOPOLJE 1:0 (0:0)

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Bez gledatelja. Glavni sudac: Čalić (Marčana) 7. Pomoćni suci: Mađarić (Vrsar) i Biljuh (Marčana). Četvrti sudac: Bezalj (Pula). Delegat: Barbarić (Vinkovci). Kontrolor suđenja: Smrekar (Krapina).

Strijelac: 1:0 - Ljubanović (90+2) 11 m.

KUSTOŠIJA: Šušković 8, Barada 6 (od 46. Lagundžić 6,5), Šušković Jakopac 8, Šimunić 7,5, Turković 7, Ivanković 7 (od 90+2 Matteoni -), Plantak 7, Vukelić 8, Silva de Souza 6,5 (od 83. Ljubanović 7), Jurčec 6 (od 62. Havojić 7), Brodić 6,5. Trener Jeličić 8.

DUGOPOLJE: Silić 6, Budalić 7, Krišto 7, Čedrina 7, Dadić 6, Balić 7, Brković 6,5, Javorčić 7 (od 84. Rakić -), Kreković 6 (od 64. Markota 6), Kordić 6 (od 53. Bushaj 6), Šego 6. Trener Srzić 7.

Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Vukelić (Kustošija).
Izravni crveni karton Silić u (90+1) minuti

Kakva drama na stadionu u Kustošiji. Pobjednik je odlučen poslije jedanaesterca nad Havojićem u 91. minuti koji je poslije kraćeg prekida realizirao Ljubanović. Na vrata je poslije dosuđenog kaznenog udarca stao zadnji vezni Dominik Balić, najbolji igrač gostiju, jer je vratar i kapetan Dugopolja Josip Silić kažnjen izravnim crvenim kartonom. Silić je nakon dosuđenog 11-erca "sitno" opsovao suca! Gosti nisu imali rezervnog vratara!
Prije toga utakmica je bila izvanredno zanimljiva, borbena i kvalitetna, osim po realizaciji. Sa svake strane stvorene su najmanje po četiri vrlo izgledne prigode, od kojih Kreković, napadač Dugopolja nije zabio čak tri. Neodlučan rezultat bi također bio sasvim pravedan, kao što ni pobjeda Kustošije nije nezaslužena. Gosti su teško primili poraz, iz 11-erca u sudačkom vremenu, što je logički. Trener Dugopolja Jure Srzić je izjavio: "Penal je bio, ali mu je prethodilo zaleđe." Predsjednik Kustošije Vlado Babić misli kako zaleđa nije bilo. Čini se da su odlučivali centimetri. Dugopoljskog predsjednika Marija Smodlake nije bilo zbog bolesti.
Dugopolje je palo na deveto mjesto s utakmicom manje i njegovi su izgledi za plasman među prva tri kluba, na kraju prvenstva, sada umanjeni. Pogotovo što je ta utakmica zaostatka za tjedan dana na vrućem terenu u Zmijavcima. No, trener Srzić nije pesimist: "Dok se igra postoje i šanse", dok 21-godišnji Duje Javorčić koji je već igrao u inozemstvu izjavljuje kako ih u zadnjih šest, sedam utakmica neće rezultat. "Trebali smo pobijediti Dragovoljac na svom stadionu i sve bi bilo lakše. Neodlučeno nas je nekako bacilo unatrag". Poslije pobjede Dugopolja nad Orijentom 1919, 27. veljače u Rijeci činilo se da će Dugopolje biti nezaustavljivo. Sada su jako porasli izgledi Rudeša koji na svom stadionu 12. svibnja dočekuje Dragovoljac.
Kustošija se držala sjajno protiv jedne od najboljih momčadi Druge HNL. Već je na ljestvici peta. Trener Dinko Jeličić imao je povjerenja i hrabrosti u odnosu na Havoića kad ga je uveo u 62. minuti. Na prvi pogled to je izgledalo dosta rizično. Ali "Hava" ima iskustva. Najbolji je bio Fran Vukelić. Njegova tehnika je nešto što osvaja, a sve bolje i trči. No, junaci Kustošijine pobjede bili su stoperi Šušković, Jakopac i Šimunić, te vratar Šušković.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku