SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija odlična, pitanje je može li, bez četvorice ponajboljih, tako i za bodove? Unatoč novom porazu slatke brige trenera Sesveta Dine Babića. "Geljić i Mijić moći će igrati zajedno", kaže trener. Došao stoper Francisco Lovrić (25) rođen u Beču

Foto: SportNews.hrFoto: SportNews.hr

Zagreb - Stadion Sv. Josip Radnik u Sesvetama. Gledatelja: 80. Glavni sudac: Čulina. Pomoćni suci: Tomić i Kordej.

Strijelac: 0:1 Kosić (43) 11 m.

SESVETE: Čabraja, Oreč, Bićanić, Brigić, Rubić, Muić, Crnov, Baltić, Italo, Vujanić, Geljić (Marić, Lovrić, Džidić, Kastrati, Mijatović, Grgić, Stojanović, Opačić, Majić, Mijić). Trener D. Babić.

KUSTOŠIJA: Šušković, Lagundžić, Šimunić, Pavković, Bilić, Plantak, Vukelić, Kosić, Alghoul, Jurčec, Janušić (Jerolimov, Klarić, Barada, Batalo, Ivanković, Zorica). Trener Tolić.

 

Rezultati pripremnih utakmica mogu biti duda varalica, ali mogu biti i nagovještaj nečeg dobrog i pozitivnog. Ipak preko nekih podataka ne može se prijeći, bez obzira na rezultate pokusnih susreta. A jedna od takvih činjenica je kako će Sesvete doista imati jaku momčad unatoč pripremnih poraza, od kojih osobito peče onaj od Rudeša na početku priprema 10. srpnja, 0:4 na sesvetskom stadionu. I danas Sesvete su izgubile, kao domaćini, od Kustošije (0:1), ali fond igrača s kojima će računati trener Dino Babić je takav da Sesvete neće biti slabije od Varaždina i Rudeša pod jednim uvjetom: da trener sastavi i uskladi te igrače tako da pružaju pojedinačni i kolektivni maksimum.


Danas, Krkalić nije branio jer se cijepio, braniči će vjerojatno biti Oreč i Rubić, svaki sa svojim kvalifikacijama, iako je i Kastrati dokazan, ali je najvažnije kako će izgledati stoperski par. To je bila sesvetska rak-rana u bližoj prošlosti. Prvo poluvrijeme protiv Dragovoljca 1. svibnja ove godine bilo je katastrofalno. Sada bi jedan član tog para trebao biti Francisco Lovrić (25), rođen u Beču, igrač pet inozemnih klubova. Najveća konkurencija bit će u veznom redu: Muić, Baltić, Vujanić, Stojanović, Majić, Crnov...i onda glavno pitanje mogu li Geljić i Mijić igrati zajedno. Geljić se vratio nakon kratkog boravka na sjeveru Europe, Mijić je došao iz Dinama II. Obojica su istureni napadači. Dakle, mogu li igrati zajedno? "Mogu i igrat će ", odgovara trener. Ako će stvarno moći, i ako će imati nekog tko će im dodavati, onda će to biti ubojito. Sljedeću pripremnu utakmicu Sesvete igraju u srijedu u Dugom Selu, potom idu na pripreme u Ilok.

Kustošija bila je bolja u prvom poluvremenu, premoćnijna i opasnija, Sesvete su dugo tražile igru, kod Kustošije su dominirali stoper Šimunić, vratar Šušković, vezni Kosić i napadač Tin Janušić (19) na posudbi iz Gorice, prije toga u Osijeku II, inače iz omladinskog pogona Sesveta. U drugom poluvremenu, posebice u prvih 15 minuta domaći su bili bolji.


E, sad je pitanje može li Kustošija tako dobro igrati i u prvenstvu, uz činjenicu da je ostala bez četvorice ponajboljih: Brodića, Šlogara, Šušković Jakopca i Havojića. Borba za bodove je ipak nešto drugo. Trener Igor Tolić misli da može jer da je Kustošija "u neku ruku klub kontinuiteta". Jedan je otišao u Prvu HNL, drugi na Cipar...Jedni odlaze, drugi se rađaju. U nastavku priprema Kustošija u srijedu igra u Trnju, u subotu s Dubravom TK.

Alpas