SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija i bez četvorice pobjeđuje no pitanje je kako će biti u prvenstvu. Danas je pala Dubrava koja je bez osmorice gotovo neprepoznatljiva sastava. Što će biti s Rudešom?

 
NK Kustošija je postigla treću uzastopnu pripremnu pobjedu. Poslije Sesveta i Trnja pala je i NK Dubrava TK sa 1:0 (1:0) na stadionu u Kustošiji, pogotkom Alghoula. Oba kluba dobila su nove trenere: Igora Tolića i Danijela Pranjića, ali je fond igrača bitno slabiji od onog s kojim su u prošlom prvenstvu djelovali njihovi prethodnici. Posebice se to odnosi na Dubravu koja je ostala bez dvojice vratara i najmanje šestorice ponajboljih igrača. Kustošija je ostala bez četvorice, među kojima i Brodića najboljeg igrača Druge HNL. U prošloj natjecateljskoj godini zagrebački klubovi dominirali su drugom ligom. Čini se kako u novoj neće biti tako. Jedino Dinamo II u prošloj sezoni nije bio na potrebnoj razini do dolaska trenera Igora Cvitanovića, ali se Dinamo II sada i onako oprašta. Rudeš neće biti sposoban boriti se za prvo mjesto ako izgubi Abdurahimija, a ni promjene koje izvodi novi trenerski dvojac, ne slute na dobro. Ako je trebala njihova koncepcija onda ih je trebalo dovesti na početku priprema. Ovako to izgleda riskantno, pa i neozbiljno.
Kustošijin sastav na početku utakmice bio je jednak onom od prije tjedan dana u Sesvetama: Šušković, Lagundžić, Šimunić, Pavković, Bilić, Vuković, Plantak, Kosić, H. Alghoul, Jurčec, Janušić.
Dubrava se teško prepoznaje: Ilinčić, Cerovec, Korča, Braun, Dumić, Turanjanin, Prpić, Ćovo, Ibiši, Marton, Alghoul. Relativno poznati novaci Vajdovčić i Kapitanović ušli su kasnije.
Alpas