SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Drugoligaše su napustili najbolji: Dabro, Brodić i Monjac strijelci 58 golova, takvih koji će ih nadoknaditi nema. Kožić je prešao u Opatiju i s oporavljenim Weitzerom mogao bi činiti "dar-mar". Je li Inter favorit iz pozadine? Tko vlada u Rudešu?

Foto: Djuka / Mari BabićFoto: Djuka / Mari Babić
Predstoji nam, od petka, posljednja drugoligaška nogometna godina u sadašnjem formatu. Luka Kožić (23) najbolji, ili jedan od najboljih zadnjih veznih u prethodnoj drugoligaškoj nogometnoj godini, kojeg Sesvete iz nepoznatih razloga nisu zadržale, pristupio je Opatiji. To je vjerojatno najbolji mogući potez  "alfe i omege" opatijskom kluba Zorana Bogolina. Jest da ima i hendikep: Ivor Weitzer (33) se još oporavlja od operacije ahilove tetive i trebat će mu nešto vremena da uđe u formu, ali sama njegova nazočnost daje Opatijcima 20 posto veću vrijednost. Berković  na golu, Grujević na desnom beku, Kožić i Weitzer u veznoj liniji, Bjelanović, Baltazar Bolgolin i Elvir Maloku i napadu, uz potvrđeni stoperski par, čine Opatiju jednim od kandidata za prvo mjesto. 
Prvi favorit je svakako Varaždin, no uz nekoliko značajnih slabosti. Jedna bi mogla biti i trener Mario Carević koji izvrsno govori na televiziji, a kad sjedne na klupu često se "izgubi". To je osobito bilo uočljivo u Zaprešiću u proljetnoj polusezoni, na utakmici Inter - Rudeš kad je Carević vodio Rudešane i kada nije mogao kontrolirati emocije i ubrzo je izgubio trenersku poziciju. Vjerojatno zahvaljujući i sličnim postupcima u Bijelom Brdu.
Predstojeći drugoligaški naboj možda neće biti tako visok kao prošli jer su otišli najbolji igrači. Otišli su Dabro, Brodić i Monjac strijelci 58 golova i takvih koji će ih nadoknaditi nema.
Sesvete su okrenule ploču i od neambicioznog postale su ambiciozan klub, učinile su puno transfera, otpustile mnoge i dovele, također mnoge, no pitanje je kako će se svi oni uklopiti. Dovedena je ta nova desetka Mario Babić (29)  kojeg od 2013. nije bilo u hrvatskom nogometu. Otišao je iz Dinama u Istru, pa u Rudar Velenje i pitanje je kakav se vraća? Dinamo se nije baš potrudio pojačati Sesvete, drugim riječima Zdravko Mamić nije pomogao svog vjernog sljedbenika Peru Karatovića, kako bi Sesvete relativno sigurno došle do prvog mjesta. Karatović je Mamića podržavao i kad nije trebao, a možda "Maminja" sada brinu druge brige? Bliski istok i saudijski poluotok nisu blizu. Ali, pustimo to, to je njihovo problem.
Rudeš je u prethodnoj natjecateljskoj godini opasno prijetio Hrvatskom dragovoljcu i činilo se kako ga to čini jednim od glavnih favorita u novom prvenstvu. No, trenerska smjena u sredini priprema, možda je trebala, ali je uvela crv sumnje u smislu tko tamo zapravo upravlja, tko je gazda.
Nekako se čini kako iz prikrajka sve promatra zaprešićki Inter. Prije svega tu je brdo iskustva. Momčad se čini kompaktna, ali je važno da trener Mirko Labrović sačuva mir i da u nekoj napetijoj situaciji ne dođe do loma.
CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku