SportNews.hr

prava sportska priča

Dubrava i Rudeš u vrlo dobroj utakmici odigrali neodlučno. Vajdovčić dvije godine najbolji zagrebački igrač nije bio prepoznat. Šantek ga je doveo u Dubravu i bio je sjajan. Brajković "projekt kluba" Rudeša na lijevom krilu

DUBRAVA TK - RUDEŠ 2:2 (1:1)
 
ZAGREB - Stadion u Sigetu. Gledatelja: 300. Glavni sudac: Pečarić /Zagreb) 7. Pomoćni suci: Marić i Vuković (Zagreb). Četvrti sudac: Slišković (Zagreb). Delegat: Drača (Zagreb). Kontrolor suđenja: Ljubičić (Osijek).
 
Strijelci: 1:0 - Alghoul (3) 11 m, 1:1 - Shatri (21), 2:1 - Vajdovčić (65), 2:2 - Sekulič (88) 11 m.
 
DUBRAVA TK: Ilinčić 7, Cerovec 7, Korca 7, Tin Ljubanović 7,5, Maglica 6, Alghoul 7, Turanjanin 6,5, Kiš 6, (od 46. Vragolović 6,5), Marton 6 (od 46. Vajdovčić 7,5), Kapitanović 7,5 (od 88. Čolić -), Ivor Ljubanović 6,5 (od 62. Ibiši 6). Trener Šantek 7.
 
RUDEŠ: Mustapić 6,5, Franić 7 (od 86. Pavlek -), R. Ćosić 7, Tepšić 6,5, Boršić 7, Borovac 6,5 (od 46. Srbljinović 6,5), Šarić 6 (od 75. Matteoni 6), Shatri 7 (od 75. Liklin), Brajković 7,5, (od 64 Sekulić), Latković 7, Majić 6,5. Trener Landeka 7.
 
Ocjena utakmice: 7.
Igrač dvoboja: Brajković (Rudeš).
 
To je već bila prava utakmica za razliku od sinoćnje u Zaprešiću. Trenerska neizvjesnost koja je tresla Dubravu tijekom proteklog tjedna kao da je Rudešu, u gradskom derbiju, dala apsolutnu ulogu favorita. No, na terenu nije bilo tako. Dubrava koju je u prijelaznom roku napustilo osam igrača, ne samo da je pružila dostojan otpor, nego se u nekim razdobljima činilo kako će pobijediti. Ali je i favorizirani gost imao svoju prigodu utakmice koju u jednoj akciji nisu realizirali Sekulić i Boršić, pa je neodlučeno ispalo sasvim pravedno.
Na klupi Dubrave sjedio je Darko Šantek sportski direktor, u  proljetnoj polusezoni i glavni trener kojega bi predsjednik Roko Ivanović rado i dalje zadržao trenerom, no Šantek to ne želi. Njegova pozicija u klubu je čvrsta i nije mu do različitih rizika.
Ono što je u ovoj utakmici, osim boda, bila najveća dobit Dubrave jesu dvojica novih igrača: Vragolović i Vajdovčić. Činjenica je kako je Vragolović svojom šansom imao ishod utakmice u svojim rukama, nije zabio, ali je ostalo bilo jako dobro. Vragolović je poznat igrač zagrebačkih amaterskih terena. No, posebna priča je 21-godišnji Filip Vajdovčić koji je osam godina proveo u  svim kategorijama sada trećeligaša Lučkog. On je već dvije natjecateljske godine najbolji igrač treće lige, ali ga zagrebački skauti i sportski direktori nisu prepoznali, do, evo, sada Šanteka. Vajdovčić je zabio fantastičan gol za 2:1 vodstvo Dubrave. Uzalud se pisalo o Vajdovčiću, ali zagrebački treneri kao da vode svoje bitke.
U Rudešu se dogodila zanimljiva transformacija. Bruno Brajković, dosad desni bek, star 20 godina, već i reprezentativac U-20 kojeg je direktor kluba Stipe Čondrić proglasio "klupskim projektom broj jedan" nije zaigrao na svojoj uobičajenoj poziciji, nego kao lijevi vezni ili čak lijevo krilo.
"Brajković se mora prilagođavati. U prvom poluvremenu bio je jedan od najboljih", pojasnio je svoju odluku trener Rudeša Ivica Landeka.
Brajković je doista bio dobar, ali što je stvarno u pozadini pokazat će vrijeme.
Kao što nije izgubio Rudeš je mogao i pobijediti, ali malo je bilo tečnosti, igra je ponekad bila spora i tek kad je ušao Martin Sekulić, gosti su postali opasni, no pitanje je koliko je to dovoljno za prvo mjesto. Za odgovor još je rano.
Alpas

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Alpas
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room