SportNews.hr

prava sportska priča

HEP - Najniže cijene električne energije za kućanstva! Korisničke aplikacije i druge pogodnosti.

Sesvete su igrale slabo, ali su 11-ercima izborile pobjedu nad Mladosti iz Petrinje i proboj u završnicu Hrvatskog kupa. Krkalić obranio dva. Na utakmici je bio i rođeni Petrinjac Srebrić, ali i trener Trnja Vidović u "špijunskoj misiji"

SESVETE - MLADOST PETRINJA 3:1 (0:0) na 11-erce

ZAGREB - Stadion Sv. Josipa Radnika u Sesvetama. Gledatelja: 180. Glavni sudac: Jurčević (Cetingrad) 6,5. Pomoćni suci: Crnčić (Vrbovec) i Bučar (Duga Resa). Četvrti sudac: Pavlešić (Duga Resa).
JESANAESTERCI: 0:1 - Lovrić, 1:1 - Adel Gafaiti, Vučak preko gola, 2:1 - Baltić, Hrnčević, Krkalić brani, Mario Babić u prečku, Hadžić, Krkalić brani, 3:1 - Mijatović.

SESVETE: Krkalić 7,5, Mihaljević 5,5 (od 91. Oreč -),Brigić 6, Bičanić 6, Rubić 5,5 (od 91. Adel Gafaiti -), Mijatović 6, Baltić 6, Sunagić 5,5 (od 46. Mario Babić 5,5), Italo 5 (od 46. Martinez 5), Stojanović 5,5 (od 65. Fran Topić 6), Mijić 5,5. Trener Dino Babić 5,5.

MLADOST PETRINJA: Jelavić 7, Dolovčak 6, Vučak 6, Hadžić 6, Saiti 6 (od 104. Pavić -), Mašić 6 (od 59. Korečić 6), Ćavar 6 (od 102. Hrnčević -), Lovrić 6,5, Baniček 6 (od 91. Gršić -), Cvitanović 6, Pličanić 5,5 (od 59. Godić 5). Trener Perković 6,5.


Ocjena utakmice 6,5.
Igrač dvoboja: Krkalić (Sesvete).

Trener Sesveta Dino Babić imao je sreće! Sesvete su se plasirale u šesnaestinu finala Hrvatskog kupa, poslije izvođenja jedanaesteraca, jer je rezultat i poslije 120 minuta bio bez pogodaka. Dakako sreći - kao i vrataru Farisu Krkaliću koji je obranio dva udarca s bijele točke - mora zahvaliti i cijeli klub, ali ističemo trenera zbog toga što bi se u slučaju ispadanja našao u prilično nezgodnoj situaciji. Poslije polovičnog prvenstvenog starta i eventualnog lošeg rezultata na gostovanju u Sigetu u subotu protiv Dubrave, uz poraz u Kupu, njegova bi pozicija bila prilično ugrožena. Danas treneri padaju i za najmanje posrtaje. Tim više što su Sesvete u nogometnu godinu krenule s neskrivenim ambicijama. Nedvojbeno je kako je sesvetska momčad igrala slabo, bez naboja i pritiska, nepovezano i bezvoljno doduše lišena četvorice ponajboljih - Crnova, Geljića, Muića i Vujanića - ali to je bila trenerova odluka. Čini se kako je glavna slabost Sesveta neuigranost. Možda i izbor igrača, to će se vidjeti u nastavku. Čak i bez spomenute četvorice, ostali igrači morali su pružiti više protiv trećeligaša. Dobra strana cijele priče je vratar Faris Krkalić koji poslije serije slabih obrana i u proljetnoj polusezoni, traži samopouzdanje i pretpostavlja se, presudnim obranama u ovoj utakmici, vratio ga. A možda i činjenicom da su Sesvete 20. kolovoza dovele vratara Roku Klemenčića (20) prije nekog vremena kadeta i juniora Dinama.
Mladost iz Petrinje bila je pred vratima velikog iznenađenja. Što je utakmica više odmicala, a Sesvete sve više tonule u glib loše igre, činilo se kako bi Mladost iz protunapada mogla iznenaditi i zabiti. A toga je bilo. Najbolju šansu imao je Antonio Hrnčević u 115. minuti. Kad se prišlo izvođenju udaraca s bijele točke izgledalo je da su gosti u psihološkoj prednosti. No, događaji su otišli na stranu Sesveta.
Trener Mladosti Boris Perković misli kako je ovo najgori ishod za njegovu momčad: "U nedjelju u prvom kolu trećeligaškog natjecanja gostujemo kod jakog domaćina, jednog od favorita prvenstva, Trnja. Ovdje smo bili na dohvat velikog iznenađenja, bili smo odlični, ali na kraju nismo uspjeli. Dečki su se totalno iscrpili i sada nam u kratkom vremenu valja vratiti snagu i psihološki naboj, što neće biti lako", analizirao je trener.
Na utakmici je bio i Zorislav Srebrić, rođeni Petrinjac, koji prati utakmice Mladosti: "Ovo je puno bolja momčad od one proljetne", naglasio je Srebrić, iako više nema Zvonimira Filipovića i Karla Abramovića koji su svakako bili perjanice tog sastava. Ali direktor Davor Ivić i trener Perković doveli su mlade i svježe snage. Tako se barem danas činilo.
A da Trnje, uoči početka prvenstva, ništa ne prepušta slučaju, govori nazočnost ovoj utakmici trenera Rajka Vidovića. On se osobno želio uvjeriti u vrijednost momčadi s kojom će se sučeliti u nedjelju od 11 sati.
"Mladost me iznenadila, osobito igra vezne linije i posebice Ivana Lovrića. Bit će to sudar dviju veznih linija jer i mi smo na tim pozicijama jaki. Mladost nas je u proljeće pobijedila u Petrinji i definitivno zaustavila u naporu da budemo prvaci. Ovo će biti prigoda za uzvrat", poručio je trener Trnja.

CARWIZ rent a car - brzi i povoljni najmovi vozila
Alpas
HEP - Energija koja pokreće Hrvatsku