SportNews.hr

prava sportska priča

Inter je igrao bunker! Varaždin je pobijedio s bijele točke, ali i posve razočarao. Varaždinska logika nema perspektive. Ni od Intera neće biti slasti, ovo je lošija momčad od Ivkovićeve

INTER - VARAŽDIN 0:1 (0:0)

ZAPREŠIĆ - Stadion Ivan Laljak - Ivić. Gledatelja: 200. Glavni sudac: Vučković (Zagreb) 6. Pomoćni suci: Vuković i Varivoda (Zagreb). Četvrti sudac: Jurčević (Cetingrad). Delegat: Ivančić (Zabok). Kontrolor suđenja: Radić (Rijeka).

STRIJELAC: 0:1 - Postonjski (64) 11 m.

INTER: Križanović 7, L. Uzelac 6, Zorica 6 (od 79. Marcijuš -), M. Uzelac 6, Dumančić 6, Vukasović 6 (od 79. Pejić -), Magdić 6 (od 57. Banovec 6), Dunić 6, Marasović 6, Rak 5,5, Miljanić 5,5. Trener Labrović 6.

VARAŽDIN: Kovačić 6, Kolarić 6, Stolnik 6, Senić 6, Mekić 5,5 (od 79. Pellumbi -), Postonjski 6,5, Elezi 6 (od 90. Grgec -), Posavec 6 (od 90. Vugrinec -), Igrec 6,5 (od 90. Belcar Leon -), Topić 6 (od 71. Lusavec 5,5), Šego 5,5. Trener Carević 6.

Ocjena utakmice: 6.
Igrač dvoboja: Križanović (Inter).

Pogriješilo se kad se mislilo da se Inter igrački stabilizirao i kako će zahvaljujući tradiciji i klupskom iskustvu postati trajniji drugoligaš, pa čak i s pogledom prema gore. Ipak odlazak najmanje petorice ponajboljih igrača (Šrolera, Solde, Marjanovića, Vranjkovića i Goričana) predstavlja nenadoknadiv gubitak i čini se kako će ova natjecateljska godina biti još neizvjesnija nego prošla. Povratak Nikole Raka, od kojeg se puno očekivalo (zasad) nije donio ništa. Mazalović je ozlijeđen. U dvoboj s donedavnim prvoligašem Varaždinom, trener Mirko Labrović ušao je s toliko problema da je na domaćem terenu postavio klasični bunker, igru s petoricom igrača u zadnjoj liniji. Pa i takav Inter je (Vice Miljanić) u 43. minuti propustio najizgledniju šansu utakmice. Varaždin je pobijedio iz kaznenog udarca, njegova igra bila je loša, bez ideja, s malo kvalitetnih pojedinaca i bez puno prigoda: jedna stativa i Topić u idealnoj situaciji. Sve je bilo slabo, osim borbenosti igrača, kvaliteta negledljiva, pa u takvoj atmosferi ni prvoligaški sudac ivan Vučković nije blistao.
Varaždin više nema sjajnog strijelca Leona Benka da ga uvede u Prvu HNL, kao što je to učinio 2019. Može se doduše i bez njega, i u ovoj natjecateljskoj godini i sa slabijom momčadi od tadašnje biti prvak Druge HNL, ali to nije dobar put; on neće dati dugoročniji rezultat. Naime, praksa Varaždinaca nije da kroz drugoligaško prvenstvo, osim osvojenog prvog mjesta, oblikuju momčad koja bi mogla biti osnovica prvoligaškog sastava uz samo najpotrebnija pojačanja, nego se djeluje bez kontinuiteta, "ad hoc", od jedne do druge nogometne godine ili čak polusezone što se ne čini najboljim. Ponajprije bi ta osnovica trebali biti talentirani mladići iz tog nogometnog središta, između Save i Drave, prepoznati od varaždinskih stručnjaka i skauta, kojih kao da nema. Kuda je nestala godinama prepoznatljiva varaždinska škola nogometne mladeži? Od ulaska u Prvu HNL 2019. do ispadanja u svibnju ove godine, pa do danas Varaždin je promijenio šest trenera (Karačić, B. Perković, Bonačić, Toplak, Kastel i Carević), od kojih je samo Toplak rođeni Varaždinec i nije baš omiljen, iako je i Kastel dugo u Varaždinu, što govori da varaždinska rukovodstva nisu zarobljenici zavičajnog mentaliteta, da imaju širinu, kao i pokojni Anđelko Herjavec, ali to sada ne daje neke posebne rezultate. Predsjednik je Dražen Vitez, ne glumac Zlatko, nego među ostalim načelnik policijskih uprava varaždinske i splitsko-dalmatinske, direktor je izbornikov sin Toni Dalić, sportski direktor je Nikola Šafarić, Međimurec koji je igrao u najmanje osam klubova i trener Mario Carević, srcem Hajdukov.

Alpas