SportNews.hr

prava sportska priča

Kustošija je odigrala iznenađujuće dobro i osvojila bod protiv favorizirane Opatije. Šušković igrač utakmice, Budić iznenađenje. Bjelanović: "Da smo morali pobijedili bismo". Weitzer tek za dva mjeseca

KUSTOŠIJA - OPATIJA 0:0

ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 80. Glavni sudac: Kolarić (Strahoninec) 7. Pomoćni suci: Stolnik i Hantak (Varaždin). Četvrti sudac: Turčin (Tuhelj). Delegat: Krleža (Cestica). Kontrolor suđenja: Ljubičić (Osijek).

KUSTOŠIJA: Šušković 7, Barada 6,5, Budić 7, Pavković 7, Unušić 6,5, Plantak 6 (od 38. Vukelić 6,5), Ivanković 7, Kosić 6,5, Zorica 6 (od 73. Raužan 6), Jurčec 6 (od 73. Janušić 6), Šaronja 6 (od 64. Klarić 6). Trener Tolić 6,5.

OPATIJA: Berković 7, Grujević 6,5, Zgrablić 7, Belančić 6,5, T. Maloku 6,5 (od 89. Petrović -), Klapan 6,5, Fumić 6,5 (od 66. Glavaš 6,5), Ivančić 6 (od 46. B. Bogolin 6), Bilobrk 6 (od 46. Kožić 6,5), E. Maloku 6,5, Bjelanović 6 (od 89. Bertoša -). Trener Z. Bogolin 6,5.


Ocjena utakmice: 6,5.
Igrač dvoboja: Šušković (Kustošija).

Kad utakmica završi bez golova onda je obično kritički osvrt stroži, ali ako se igra kvalitetno, zanimljivo i borbeno, tada dojam ne mora biti loš. Tako je i bilo u dvoboju između Kustošije i Opatije i to je bila apsolutna suprotnost dan prije odigranom srazu u Zaprešiću koje nije zavrijedilo ni trećeligaški kriterij.
Kustošija je oslabljena ušla u prvenstvo i prognoze su bile na strani Opatije, no nije to tako izgledalo na terenu. Opatija je svakako igrački jača, ali Kustošija je odigrala iznenađujuće dobro, s posebno istaknutim stoperima Pavkovićem i Budićem, te vratarom Šuškovićem. U tom sklopu neočekivano iznenađenje predstavljao je u svom prvom nastupu, Marco Budić, rođen prije 21 godinu Beču, od 1. ožujka registriran za Ponikve, gdje možda i nije zaigrao. SportNews ga, naime, nije uočio. Trener Kustošije Igor Tolić odlično je, od "raspoloživog materijala", sastavio momčad, toliko dobro da utakmica nije prošla i bez prijetnji prema gostujućem vrataru, nekad i golmanu Kustošije Carlu Berkoviću. Bilo je zgodno razgovarati, a pritom i šaliti se s golmanima. Berković je odlučno odbacio mogućnost da je on bio igrač susreta. Toni Šušković bio je iznenađen prijedlogom koji u stvari i nije bio šala, ali je o ideji ostao zakopčan. Njegovo mišljenje o utakmici je glasilo: "Igrali smo dobro, ali smo trebali biti konkretniji u napadu."
Jače primjedbe na nedovoljnu "konkretnost u napadu" ipak je trebao izreći trener Opatije Zoran Bogolin i on je to učinio: "Vezni red nije isporučio dovoljno upotrebljivih lopti Bjelanoviću i Elviru Malokuu. Nedostajala nam je brzina prema naprijed."
Kada Zoran Bogolin, kao i Marinko Koljanin iz Orijenta, dođu iz Rijeke u Zagreb uvijek je zanimljivo razgovarati. Dvojica intelektualaca duboko su u nogometu.
Po ovome kako je jučer Cibalia pobijedila Rudeš, Vinkovčani će Opatiji biti glavni konkurenti u borbi za vrh ljestvice?
"Neće, mi smo ih nadigrali i trebali pobijediti u prvom kolu na njihovu stadionu", rekao je Bogolin.
Žalite se na veznu liniju: kada bi mogao zaigrati Weitzer i kada će se ustaliti Kožić?
"Weitzera neće biti još dva mjeseca, Kožić nije prošao pripreme, ali će to nadoknaditi u predstojeća dva tjedna prvenstvene stanke", objasnio je trener.
Marko Bjelanović u proljetnoj sezoni 2018. također igrač Kustošije, na primjedbu "ovo ste morali dobiti" odgovorio je: "Da smo morali pobijedili bismo."

Alpas