SportNews.hr

prava sportska priča

Jarun izvanredan u 3:0 pobjedi nad Cibaliom, Ačkar igrač utakmice, Dujmović najbolji strijelac Druge HNL. Petru Tomiću je istekao rok. Cibalia žurno treba novog trenera

JARUN - CIBALIA 3:0 (1:0)
 
ZAGREB - Stadion u Kustošiji. Gledatelja: 130. Glavni sudac: Kolarić (Strahoninec) 7,5. Pomoćni suci: Fajfarić (Varaždin) i Zobec (Strahoninec). Četvrti sudac: Jelenčić (Kastav). Delegat: Tadić-Šutra (Otok). Kontrolor suđenja: Petrović (Valpovo).
STRIJELCI: 1:0 - Dujmović (23), 2:0 - Jugović (55), 3:0 - Brkić (85).
 
JARUN: Spudić 7,5, Radić 7 (od 70. Blaževski 7), Bošnjak 7, Karamatić 7, Čeliković 7,5, Jugović 8, Ačkar 8 (od 89. Adžić -), Dobrić 7,5, Groznica 6,5 (od 68.Brkić 7), Dujmović 7,5 (od 68. Kelava 6,5), Bamba 7,5 (od 88. Kim -). Trener Leko 8.
 
CIBALIA: Runje 5,5, Išasegi 5,5, Tomašević 5,5 (od 37. Stanić 5,5), Oršolić 5,5, Mešanović 5,5 (od 74. Pavlak 5,5), Filipović 6, Pušić 5,5, Bajić 5,5 (od 65. Knežević 5,5), Kamenički 5,5 (od 46. Jelić 5,5), Jazvić 5,5, Perić-Komšić 5,5 (od 46. Bubnjar 5,5). Trener Petar Tomić 5,5.
 
Ocjena utakmice: 7,5.
Igrač dvoboja: Ačkar (Jarun).
 
Jarun zaslužuje sva moguća priznanja, Cibalia sve moguće prijekore. Ali to ide uz činjenicu kako je Jarun drugoligaški novak. dok je Cibalia dugogodišnji drugoligaš i prvoligaš iz nogometnoga grada Vinkovaca, te ima igrače razine prvoga mjesta u Drugoj HNL. Oko 60. minute skupina navijača Cibalie počela je s povicima tako da je odzvanjala cijela Kustošija: odlazi Tomiću, napolje Tomići! Tko ne zna, riječ je o treneru Petru Tomiću i njegovu bratu sportskom direktoru Krešimiru Tomiću. Gosti su djelovali kao da u dva tjedna prvenstvene stanke nisu uopće trenirali, nego odmarali. Jarun ih je nadvisio u kombinatorici i borbenosti, u sustavnosti igre i trčanju. Vezni red domaćih: Ačkar, Jugović i Dobrić potpuno je gospodario terenom. Filip Jazvić koji je protiv Rudeša "vrtio" i jednog Brajkovića, bio je uglavnom nezamijećen. Vratar Roko Runje možda nije drugoligaške razine, to se vidjelo već u prošloj natjecateljskoj godini u Junaku. I za manje posrtaje nego što je to bio Cibalijin u Kustošiji, treneri padaju. Slušati njegove savjete igračima iza trenerske klupe predstavlja razočaranje. Čini se kako je Petru Tomiću doista istekao rok.
Kada je 26. lipnja na stadionu u Kustošiji, Jarun ulazio u Drugu HNL. procjene su govorile o 800 nazočnih gledatelja. Danas u ovoj veličanstvenoj pobjedi nabrojano ih je 80-ak, možda stotinjak, a poslije pola sata igre došlo je i 30-ak organiziranih navijača Cibalie. Navijači Jaruna, a i prijatelji nogometa općenito, propustili su veliku prigodu za užitak.
Premda se Jarun u odnosu na 3. ligu pojačao na nekoliko pozicija, ostaje činjenica da glavne uloge nose oni igrači koji su to bili i u trećoj ligi. Ponajprije Arijan Ačkar i Igor Jugović, pa vratar Luka Spudić i crnoputi napadač Bamba. Novi stoperi su Bošnjak i Karamatić, vezni Lovro Dobrić, od danas i iskusni prvoligaški bek Ivan Čeliković. Gabriel Groznica možda nije krilo. Ali potpuno iznenađenje je "sedmica", bočni napadač Filip Dujmović (20) koji je poslije četiri kola vodeći strijelac lige sa pet postignutih golova. Kako je zabijao Orijentu u prošlom kolu, čini se pomalo nestvarno. I danas je zabio. Njegov put bio je od mlađih kategorija Rudeša i Lokomotive, preko Maksimira i sada do Jaruna. Očito nije bio prepoznat. 
"Angažirala me menadžerska agencija. Nadam se da sada neću biti zaboravljen", rekao je poslije utakmice Dujmović.
Arijan Ačkar 22-godišnji zadnji vezni odigrao je možda partiju života. I Igor Jugović bio je sjajan, ali on je dokazan igrač.

PROMO

DIR Drvna industrija Rubinić d.o.o.
Mr. Shine 240 x 400
make-up-room